X

Αναζητείται 21χρονος για το μακελειό στην εκκλησία

Αυτός είναι ο άνδρας που καταζητείται από την αστυνομία στο Τσάρλεστον για την επίθεση με εννέα νεκρούς σε εκκλησία αφροαμερικανών.

Ant1news

Ένοπλος άνοιξε πυρ το βράδυ Τετάρτης μέσα σε εκκλησία αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον, της Νότιας Καρολίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 09.00 τοπική ώρα, μέσα στην Αφρικανική επισκοπική εκκλησία.

Οι πληροφορίες για την τύχη του δράστη παραμένουν συγκεχυμένες, καθώς αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση πως έχει συλληφθεί, ωστόσο φαίνεται πως έχει διαφύγει και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα, οι αρχές αναζητούν έναν λευκό άνδρα, ηλικίας 21 ετών, φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία, η οποία αναζητά πληροφορίες για τον εν λόγω νεαρό.

«Είναι ένα έγκλημα μίσους. Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους ότι κάποιος στην κοινωνία μας σήμερα θα μπει μέσα σε μια εκκλησία όταν άνθρωποι προσεύχονται και θα τους σκοτώσει», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

«Μόνο οδύνη προκαλεί η ανείπωτη αυτή τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε αυτή την πλέον ιστορική εκκλησία. Ένα κακό και μισητό πρόσωπο πήρε τις ζωές πολιτών, οι οποίοι είχαν έρθει για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν μαζί», δήλωσε ο δήμαρχος του Τσάρλεστον Τζο Ράιλι.