X

Πρώτη φορά εικόνες μέσα από τον Λευκό Οίκο την 11η Σεπτεμβρίου

Οι αντιδράσεις του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και του αντιπροέδρου του Ντικ Τσέινι λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου...

Ant1news

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν για πρώτη φορά φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τις αντιδράσεις μέσα από τον Λευκό Οίκο λίγο μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου το 2001.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον αναβρασμό και τις αντιδράσεις του αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, καθώς και κυβερνητικών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου, του τότε Προέδρου Τζορτζ Μπους και της Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, του διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τένετ και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άντριου Καρντ.

Σε μία από τις εικόνες ο Ντικ Τσέινι κάθεται με τα πόδια πάνω στο γραφείο του και παρακολουθεί στην τηλεόραση τα ρεπορτάζ από την επίθεση, ενώ σε άλλη φωτογραφεία φαίνεται να έχει βάλει το κεφάλι μέσα στα χέρια του την ώρα που τηλεφωνεί από το υπόγειο ασφαλείας.



Ο τότε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και η Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράις εικονίζονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Ουάσινγκτον.

Σε ορισμένες από τις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο του Τσέινι, εικονίζεται ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο πριν απευθύνει διάγγελμα στους Αμερικανούς. Δείχνουν επίσης τον αντιπρόεδρο να κατευθύνεται προς ασφαλές σημείο.

Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Αμερικανικά Εθνικά Αρχεία.