X

Νεκρός ο Batman σε τροχαίο με το "Βatmobile"

Είχε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του διασκεδάζοντας άρρωστα παιδιά και πέθανε εντελώς άδικα.

Ant1news

Ένας επιχειρηματίας από το Μέριλαντ, ο οποίος είχε αναλάβει την ψυχαγωγία άρρωστων παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο την περασμένη Κυριακή.

Ο 51χρονος τα τελευταία δέκα χρόνια πήγαινε κυρίως σε νοσοκομεία Παίδων ντυμένος Batman, οδηγώντας μάλιστα το Batmobil του και ψυχαγωγούσε τα παιδιά που νοσηλεύονταν σε αυτά.

Ο Leonard B. Robinson, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών και ήταν από τη Βαλτιμόρη. Οι επισκέψεις του σε νοσοκομεία, σχολεία και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ντυμένος ως Σκοτεινός Ιππότης, είχε καταφέρει να χαρίσει το χαμόγελο σε εκατοντάδες παιδιά που πάλευαν με τον καρκίνο και άλλες αρρώστιες, μεταξύ των οποίων και ο σχολικός εκβιασμός (bullying).

Συνείσφερε, επιπλέον, οικονομικά στις μάχες των παιδιών με τα έσοδα από τα δώρα, τα βιβλία και τα αυτόγραφα που πωλούσε ως Batman.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, αργά το βράδυ της Κυριακής κι ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο του Μέριλαντ το Batmobile του, μια μαύρη Λαμποργκίνι την οποία είχε μετατρέψει στο όχημα του παιδικού ήρωα και ντυμένος σαν κι αυτόν, παρουσιάστηκε μηχανικό πρόβλημα και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Ένα άλλο όχημα που περνούσε από το σημείο τον παρέσυρε ενώ ήταν όρθιος έξω από το αυτοκίνητό του.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο οδηγός του άλλου οχήματος δεν τραυματίστηκε, ούτε του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο Robinson είχε τραβήξει πάνω του την προσοχή των Αμερικανών όταν το 2012 είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο βίντεο από την κάμερα του οχήματός του, στο οποίο είχε καταγραφεί αστυνομικός έλεγχος. Τον είχαν τραβήξει από το όχημα επειδή δεν είχε άδεια οδήγησης, όμως οι ίδιοι οι αστυνομικοί βρήκαν αρκετά διασκεδαστικό το ότι ντύσιμό του και τον άφησαν να φύγει χωρίς να το επιβάλουν πρόστιμο, αφού θα αργούσε σε παράστασή του στο νοσοκομείο MedStar στην Πανεπιστημιούπολη της Georgetown.

Mόνο στο You Tube το βίντεο είχε πάνω από 940.000 views.