X

Εκτέλεσαν δύο δημοσιογράφους on air στη Βιρτζίνια (βίντεο)

Τους πυροβόλησαν στη διάρκεια συνέντευξης που μεταδιδόταν απευθείας. Στις έρευνες το FBI. Πέθανε ο δολοφόνος. Το βίντεο της εκτέλεσης.

Ant1news



Νεκροί από πυρά αγνώστου έπεσαν σήμερα στη Βιρτζίνια δύο δημοσιογράφοι την ώρα που έπαιρναν συνέντευξη, η οποία μεταδιδόταν απευθείας από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζονταν (WDBJ7), το οποίο και μετέδωσε τις εικόνες από το περιστατικό.

Η 24χρονη δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ και ο 27χρονος εικονολήπτης Άνταμ Γουάρντ, που ήταν και οι δύο αρραβωνιασμένοι και επρόκειτο να παντρευτούν, κάλυπταν μία ιστορία στο Bridgewater Plaza όταν πυροβολήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό αυτό.

Στις εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον εικονολήπτη του WDBJ7 πριν πέσει νεκρός, αρχικά ακούγονται πυροβολισμοί, η κάμερα πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια αυτού που πυροβόλησε, ο οποίος σκοτώνει τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.

Η καλεσμένη, στην οποία έπαιρναν συνέντευξη, πυροβολήθηκε επίσης στην πλάτη και οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ενώ ο δράστης, ο Βέστερ Φλάναγκαν, που εμφανιζόταν στα social media και ως Μπράις Γουίλιαμς, ο οποίος ήταν πρώην υπάλληλος του καναλιού, αυτοπυροβολήθηκε στη συνέχεια και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου τελικά υπέκυψε στα τραυματά του. 

Ο δράστης πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη την πολιτειακή αστυνομία.

 

 

Ο ένοπλος είχε τραπεί σε φυγή μετά τη διπλή στυγερή δολοφονία και καταδιωκόταν από την αστυνομία, όμως κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που είχαν εξαπολύσει οι αρχές εναντίον του, έστρεψε το όπλο του προς τον εαυτό του στον αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνια και άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.



O Αφροαμερικανός νωρίτερα είχε αναρτήσει και ένα tweet, στο οποίο κατηγορούσε την Άλισον Πάρκερ, το ένα από τα θύματά του, για ρατσιστικά σχόλια.

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφερε ότι έλαβε ένα φαξ 23 σελίδων, το οποίο φέρει ως υπογραφή το όνομα του δράστη.

 

Ο ένοπλος βιντεοσκόπησε μάλιστα και ο ίδιος την πράξη του και ανήρτησε δύο βίντεο στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.



Στις έρευνες για την υπόθεση είχε εμπλακεί και το FBI.

 

Η Άλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. «Η Άλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε», σημείωσε σχετικά ο γενικός διευθυντής του WDBJ7, Τζέφρι Μαρκς στο CNN. 

 
Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Τέρι Μακόλιφ, διαβεβαίωσε ότι η επίθεση εναντίον του 27χρονου εικονολήπτη Άνταμ Γουάρντ και της 24χρονης δημοσιογράφου Άλισον Πάρκερ δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο», τόνισε ο κυβερνήτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό WTOP.

 

Ένας εκπρόσωπος του καναλιού, που ρωτήθηκε από το CNN αν είχε δεχτεί απειλές, είπε ότι «πότε-πότε λαμβάνουμε παλαβά μηνύματα ή κάτι τέτοιο και τα ελέγχουμε», αλλά, όπως σημειώσε, «κανείς μας δεν θυμάται (μια απειλή) αυτού του είδους».

Η συνέντευξη δινόταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του θέρετρου Smith Mountain Lake. «Δεν κρύβουμε το από πού μεταδίδουμε (τις ειδήσεις), ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε τώρα», είπε ο εκπρόσωπος του καναλιού.

Ο σταθμός έγραψε στον ιστότοπό του ότι τα δύο θύματα κατάγονταν από την περιοχή. Η Πάρκερ μεγάλωσε στο Μάρτινσβιλ και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζέιμς Μάντισον, ενώ ο Γουάρντ είχε φοιτήσει στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια. 

  

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης: