X

Σε κάθειρξη 3.318 ετών καταδικάστηκε ο μακελάρης της Ορόρα

Στη φυλακή για πάνω από 3 χιλιετίες καταδικάστηκε ο 27χρονος μακελάρης της Ορόρα.

Ant1news



Ποινή 12 φορές ισοβίων και κάθειρξης 3.318 ετών επέβαλλε σήμερα το δικαστήριο του Κολοράντο στον 27χρονο Τζέιμς Χολμς, που κρίθηκε ένοχος για το μακελειό σε κινηματογράφο στην Ορόρα του Ντένβερ, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 70.

«Στόχος του δικαστηρίου είναι ο κατηγορούμενος να μην ξαναβγεί ποτέ ξανά ελεύθερος στην κοινωνία. Αν υπήρξε ποτέ κάποια υπόθεση που να δικαιολογούσε τη μέγιστη των ποινών, είναι αυτή. Ο κατηγορούμενος δεν αξίζει τη συμπόνια μας», είπε ο δικαστής Κάρλος Σέιμουρ ανακοινώνοντας την ποινή του.

Οι επιζώντες και οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές στο άκουσμα της ποινής του στο δικαστήριο.

Ο 27χρονος, που δήλωνε αθώος λόγω ψυχασθένειας, κρίθηκε ένοχος τον περασμένο μήνα από τους ενόρκους για τη δολοφονία 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 70 μέσα σε μια κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα στο προάστιο Ορόρα του Ντένβερ, όπου προβαλλόταν η ταινία Μπάτμαν το 2012.

Οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση αναφορικά με την επιβολή της θανατικής ποινής, με αποτέλεσμα του επιβληθεί η ποινή των ισοβίων για καθεμιά από τις δολοφονίες. Ο δικαστής, όμως, έπρεπε να επιβάλει ποινές και για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και για μια κατηγορία κατοχής εκρηκτικών.

Έτσι, επέλεξε να του επιβάλει τη μέγιστη των ποινών, σημειώνοντας ότι απ' όποια ασθένεια και αν πάσχει, υπάρχουν πάμπολλες αποδείξεις ότι η συμπεριφορά του καθορίστηκε από «ηθική απόκλιση, εξαχρείωση, οργή, μίσος, εκδίκηση ή παρόμοιες διεφθαρμένες καταστάσεις».

Από πλευράς τους, οι συνήγοροι του Χολμς ανέφεραν ότι δεν σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση.