X

ΗΠΑ: Μαχαίρωσαν άγρια έναν από τους ήρωες της υπερταχείας Thalys

Σύμφωνα με την αστυνομία, «τον μαχαίρωσαν επανειλημμένα στο στήθος», ενώ οι αρχές δεν «βλέπουν» τρομοκρατική ενέργεια πίσω από την επίθεση.

Ant1news



Άγρια επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε τη νύχτα της Τετάρτης στο Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια, ένας από τους τρεις Αμερικανούς ήρωες της υπερταχείας Thalys, ο Σπένσερ Στόουν. Την επίθεση εναντίον του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, στην οποία υπηρετεί ο 23χρονος άνδρας, γνωστοποιώντας πως κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

«Η κατάστασή του είναι σταθερή», ανέφερε σχετικά ένας εκπρόσωπος τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο αντισμήναρχος Κρίστοφερ Καρνς. «Την έρευνα για το περιστατικό έχουν αναλάβει οι τοπικές αστυνομικές αρχές», πρόσθεσε.

Από πλευράς της, η αστυνομία του Σακραμέντο γνωστοποίησε μέσω του Facebook ότι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, τον οποίο δεν κατονόμασε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο έπειτα από μια συμπλοκή στις 12.46 χθες τοπική ώρα (07.46 ώρα Ελλάδας σήμερα) ενώ βρισκόταν σε ένα δρόμο μαζί με μια ομάδα φίλων. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, «τον μαχαίρωσαν επανειλημμένα στο στήθος» ωστόσο τα τραύματά του «δε συνδέονται με μια τρομοκρατική ενέργεια». Για την επίθεση οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σύλληψη.

Ο Σπένσερ Στόουν μαζί με τον πεζοναύτη Άλεξ Σκαρλάτος και τον φοιτητή Άντονι Σάντλερ είχαν αποτρέψει την 21η Αυγούστου την τρομοκρατική επίθεση στην αμαξοστοιχία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, αφοπλίζοντας και ακινητοποιώντας τον ένοπλο Μαροκινό δράστη.

Ο Σπένσερ Στόουν, που είχε τραυματιστεί τότε, επέστρεψε στην εργασία του στις αρχές Οκτωβρίου στη βάση Τρέιβις, κοντά στο Σακραμέντο.