X

Βίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικός δολοφονεί 17χρονο

Σοκ απο το "νέο επεισόδιο" αστυνομικής αυθαιρεσίας, λόγω ...υπερβάλλοντος ζήλου, στις ΗΠΑ. Ποιά απορία του νεαρού στάθηκε μοιραία για την ζωή του.

Ant1news

Δεν έχει τέλος η αστυνομική βία στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, θύμα της έπεσε ένας 17χρονος, τον οποίο είχε σταματήσει για έλεγχο ο αστυνομικός.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Μίτσιγκαν, όταν ο αστυνομικός σταμάτησε το όχημα επειδή, όπως είπε «έπαιζαν» τα μεγάλα φώτα.

Ο νεαρός οδηγός αρνήθηκε να δώσει τα έγγραφά του, για τον απαραίτητο έλεγχο, γιατί το περιπολικό είχε αναμμένο το φάρο, όμως εξαιτίας αυτού δεν φαινόταν αν όντως ήταν περιπολικό και αν ο αστυνομικός δεν του έδειξε την ταυτότητά του.

«Πώς ξέρω ότι είσαστε αστυνομικός;» λέει το παιδί και ο αστυνομικός του λέει να βγει από το όχημα και να πέσει μπρούμυτα, ενώ του γνέφει ότι πρόκειται να συλληφθεί, όταν ο 17χρονος ρώτησε.

Το παιδί κρατούσε το τηλέφωνό του κι όταν έπεσε στο έδαφος ο αστυνομικός τον χτύπησε με το τέιζερ, για να τον πυροβολήσει δευτερόλεπτα αργότερα.

Στο βίντεο, που κατέγραψε η κάμερα που είχε πάνω του ο αστυνομικός, φαίνεται η μεταξύ τους μάχη, με αποτέλεσμα οι αρχές να αποφανθούν ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε αυτοάμυνα κι έτσι δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.