X

Τραμπ: Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος με Σαντάμ και Καντάφι στην εξουσία!

Αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές. Πώς δικαιολόγησε την άποψή του.

Ant1news

Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος εάν αδίστακτοι δικτάτορες, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκονταν ακόμη στην εξουσία.

Αυτό ισχυρίζεται ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Εμφανίστηκε μάλιστα πεπεισμένος «100%», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του CNN, Τζέικ Τάπερ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση πως το Ιράκ και η Λιβύη δε θα ήταν σήμερα βυθισμένες στο χάος του εμφυλίου, αποσταθεροποιώντας την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής εάν τα ηνία της εξουσίας εξακολουθούσαν να είχαν οι δύο πρώην δικτάτορες.

Ο Σαντάμ Χουσεϊν ανατράπηκε από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003, ενώ ο Καντάφι εκδιώχθηκε μετά την εξέγερση του 2011 που συνοδεύτηκε από την παρέμβαση του ΝΑΤΟ.

«Δείτε τη Λιβύη, δείτε το Ιράκ…» είπε στη συνέντευξη ο Ντόναλντ Τραμπ. «Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες. Ο Σαντάμ εξολόθρευε τους τρομοκράτες, ενώ σήμερα το Ιράκ είναι κάτι σαν το “Χάρβαρντ” της τρομοκρατίας», υποστήριξε.

 

«Δε λέω ότι ήταν καλός ο Σαντάμ, φρικτός ήταν, αλλά η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι σήμερα. Τώρα το Ιράκ είναι πεδίο εκπαίδευσης για τρομοκράτες», συνέχισε ο Τραμπ. «Σήμερα δεν υπάρχει Ιράκ, δεν υπάρχει Λιβύη. Τα πάντα είναι διαλυμένα. Δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος. Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει εκεί», δήλωσε.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται ακόμη και σήμερα στο Ιράκ και τη Λιβύη, σημείωσε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. «Οι άνθρωποι εκεί αποκεφαλίζονται, άλλοι πνίγονται… Σήμερα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι υπήρξαν ποτέ επί των ημερών του Σαντάμ Χουσεϊν και του Καντάφι», κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.