X

Η Μέρκελ “πρόσωπο της χρονιάς” για το TIME

Επελέγη για την στιβαρή ηγεσία και τις αποφάσεις της στο Προσφυγικό και την οικονομική αναταραχή στην ΕΕ. Ποιά πρόσωπα-έκπληξη άφησε πίσω της.

Ant1news

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επελέγη ως πρόσωπο της χρονιάς 2015 από το αμερικανικό περιοδικό Time.

Όπως αναφέρεται απο το περιοδικό, η επιλογή αυτή έγινε σε αναγνώριση της στιβαρής ηγεσίας της και της ικανότητά της να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις προκλήσεις που παρουσιάσθηκαν στην Ευρώπη, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει.

Η διευθύντρια έκδοσης του Time Νάνσι Γκιμπς υπογραμμίζει την στάση της Άγκελα Μέρκελ στην ελληνική κρίση αλλά και στις αυξημένες προσφυγικές ροές κυρίως απο την Συρία, καθώς και την απάντησή της στην απειλή απο τον ISIS, τα φανατικά μέλη του Ισλαμικού Κράτους. 

 

Η Καγκελάριος της Γερμανίας επικράτησε στον κατάλογο-έκπληξη των φιναλίστ για το "πρόσωπο της χρονιάς", στον οποίο περιλαμβάνονταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, ο οποίος ήρθε δεύτερος.

 

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι ακτιβιστές του “Black Lives Matter” και ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.