X

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά υποδέχεται πρόσφυγες (Βίντεο)

Οι πρώτοι 163 Σύροι έφτασαν στον Καναδά και ο Τζαστίν Τριντό ήταν εκεί για να τους υποδεχτεί.

Ant1news

Αυτοπρόσωπος βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Τορόντο ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό, για να υποδεχτεί τους πρώτους Σύρους στη χώρα του.

Συνολικά 25.000 Σύρους πρόσφυγες θα δεχτεί ο Καναδάς, μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Οι πρώτοι 163 έφτασαν χθες στο αεροδρόμιο του Τορόντο, με στρατιωτικό αεροσκάφος, κι εκεί τους περίμενε μια έκπληξη.

Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός του Καναδά βρέθηκε εκεί για να υποδεχτεί τους πρώτους Σύρους. Ο Τριντό, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Υγείας, Άμυνας, Μετανάστευσης, καθώς και από τον δήμαρχο του Τορόντο, έδωσε στις πρώτες δύο οικογένειες δέματα με είδη πρώτης ανάγκης και μπουφάν.

Προηγουμένως, είχε ευχαριστήσει το προσωπικό και τους εθελοντές που βοήθησαν στην υποδοχή των 163 προσφύγων.

«Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα, που θα δείξουμε ότι δεν είναι γενική η άποψη ορισμένων Καναδών, θα δείξουμε στον κόσμο ότι ανοίγουμε τις καρδιές μας και τους καλοσωρίζουμε, αναγνωρίζοντας ότι ξέφυγαν από εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

 

«Απόψε που θα βγουν από το αεροπλάνο και από το αεροδρόμιο, γίνονται αμέσως προσωρινοί κάτοικοι του Καναδά, με αριθμό ασφάλισης, με κάρτες υγείας και με την ευκαιρία να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Καναδά», είπε ο δήμαρχος του Καναδά, Τζον Τόρι και εξέφρασε την ελπίδα ότι η παρουσία του εκεί θα αντικατοπτρίσει την ειλικρινή αποδοχή των ανθρώπων αυτών, από το σύνολο των κατοίκων του Τορόντο. Απόψε ξεκινούν δύο νέα κεφάλαια. Το πρώτο είναι η νέα ζωή των οικογενειών των προσφύγων και το δεύτερο είναι ένα νέο κεφάλαιο στην περήφανη ιστορία του Τορόντο».