X

Επική γκάφα του Τραμπ: Νομίζει ότι το Παρίσι είναι στην... Γερμανία

Το tweet του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου που προκάλεσε θύελλα καυστικών σχολίων. Δείτε τι έγραψε...

Ant1news

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, Ντόναλντ Τραμπ, θέλησε να σχολιάσει το περιστατικό με την απόπειρα επίθεσης ενός άντρα σε αστυνομικό τμήμα που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Ωστόσο, με το σχόλιο του στο Twitter ο Τραμπ δίνει την εντύπωση ότι δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το Παρίσι, καθώς φαίνεται να τοποθετεί τη γαλλική πρωτεύουσα στην… Γερμανία. 

«Άντρας πυροβολήθηκε μέσα σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού. Μόλις ανακοινώθηκε ότι η απειλή για τρομοκρατία είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Η Γερμανία είναι μπάχαλο-τεράστια εγκληματικότητα. Βάλτε μυαλό!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο μήνυμά του.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο οι  χρήστες του διαδικτύου δεν το άφησαν ασχολίαστο. Η φράση «Paris is in Germany» (Το Παρίσι είναι στη Γερμανία) έγινε δημοφιλής στο Twitter με τους χρήστες να αστειεύονται για την τοποθεσία του Παρισιού.

Μέχρι και βουλευτής του αγγλικού κοινοβουλίου σχολίασε τη φράση του Τραμπ, σημειώνοντας πως είναι καλά νέα για όσους υπέγραψαν ένα αίτημα με το οποίο ζητούσαν να απαγορευτεί η είσοδος του υποψηφίου στη Βρετανία, μετά τα ρατσιστικά του σχόλια εναντίον Μουσουλμάνων. «Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ο Ντόναλντ Τραμπ να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Νομίζει ότι το Παρίσι είναι στη Γερμανία», έγραψε ο βουλευτής Chris Bryant.

 Όμως δεν έλειψαν και οι υποστηρικτές του οι οποίοι θεωρούν ότι ο Τραμπ αναφέρεται σε ένα ξεχωριστό γεγονός, τις επιθέσεις των μουσουλμάνων στις γυναίκες στην Κολωνία.