X

Στην Νέα Υόρκη αποτεφρώθηκε ο David Bowie

Στην πόλη που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής και χωρίς φίλους και συγγενείς η αποτέφρωση του καλλιτέχνη.

Ant1news

Στην Νέα Υόρκη αποτεφρώθηκε η σορός του David Bowie, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη που είχε ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, δεν ήταν παρόντες ούτε συγγενείς, ούτε φίλοι.

Η αποτέφρωση έγινε λίγο μετά το θάνατό του, ενώ δεν έγινε κηδεία, καθώς ο Βρετανός «μετρούσε» πολύ την ιδιωτικότητά του.

Στις 31 Μαρτίου θα γίνει συναυλία στη μνήμη του, στο Carnegie της Νέας Υόρκης, ένα σόου που είχε προγραμματιστεί πριν φύγει από τη ζωή ο 69χρνος καλλιτέχνης. Στην τιμητική τελετή θα συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Σίντι Λόπερ.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι ειδικό αφιέρωμα θα υπάρξει και στα Βρετανικά Βραβεία, ο παρουσιαστής των οποίων έκανε λόγο για «εξωπραγματική ζωή και έργο ενός από τα μεγαλύτερα είδωλα».

Οι πωλήσεις και τα «κατεβάσματα» του τελευταίου του άλμπουμ, με τίτλο Blackstar, που κυκλοφόρησε ανήμερα των γενεθλίων του και δυο μέρες πριν τον θάνατό του, έφτασαν τις 43.000 μόνο στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο 24ωρο μετά την «φυγή» του.

Στο παγκόσμιο δίκτυο streaming, Spotify, από την ώρα του θανάτου του κι έπειτα, τα «κατεβάσματα» του δίσκου αυξήθηκαν κατά 2,822%!