X

Μεσήλικο ζευγάρι κέρδισε 528 εκατ δολάρια στο Powerball (βίντεο)

Ο Ντέιβιντ Καλτσμιντ και η Μορίν Σμιθ δεν πίστευαν πως είχαν στα χέρια τους τον νικηφόρο συνδυασμό.

Ant1news

Ένα μεσήλικο ζευγάρι από τη  Φλόριντα - αφού είχε βυθιστεί στη σιωπή και στο άγχος για εβδομάδες-  εμφανίστηκε για να διεκδικήσει  τα 528 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε στην αμερικανική λοταρία Powerball τον προηγούμενο μήνα.

Αυτό είναι το μερτικό τους από τον τζακ ποτ μαμούθ του 1.5 δισεκατομμυρίου δολαρίων που κληρώθηκε στα μέσα του Ιανουαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκαλώντας φρενίτιδα στους κατοίκους. 

Η εικόνα των Αμερικανών να σχηματίζουν ουρές έξω από πρακτορεία και καταστήματα πώλησης με το όνειρο μιας καλύτερης  ζωής ήταν ιστορικής σημασίας και σχεδόν κινηματογραφικής αξίας.

Ο Ντέιβιντ Καλτσμιντ και η Μορίν Σμιθ δεν πίστευαν πως είχαν στα χέρια τους τον νικηφόρο συνδυασμό.  Φοβόντουσαν μήπως  διαταραχθεί η προσωπική τους ζωή  ενώ ομολογούν πως βίωσαν μια στρεσογόνα εμπειρία. 

«Έχασα πολύ ύπνο.  Έχασα πάνω από 4.5 κιλά . Από το πολύ περπάτημα μέσα στη νύχτα» είπε ο Ντέιβιντ Καλτσμιντ.

Το ζευγάρι κράτησε  επτασφράγιστο το μυστικό του ακόμα και από φίλους και συγγενείς μέχρι να λάβει τις κατάλληλες νομικές και οικονομικές συμβουλές ώστε να  μπορέσει να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ταμείο.

Όσο για τον τρόπο που σχεδιάζουν να ξοδέψουν τα χρήματα;

«Λοιπόν, φυσικά θα φροντίσουμε την οικογένεια. Και θα πρέπει να σκεφτούμε. Είναι πολύ αγχωτικό, είναι κάτι καινούργιο. Και πραγματικά δεν ξέρουμε. Θα πρέπει να το σκεφτούμε» είπε η Μορίν Σμιθ.

Ο Ντέιβιντ Καλτσμιντ, ο οποίος εργάζεται μέχρι και σήμερα που είναι πολυεκατομμυριούχος  ως μηχανολόγος  δήλωσε πως σχεδιάζει να παραιτηθεί.