X

NBC: Σκοτώθηκε ο υπαρχηγός του ISIS στη Συρία

Ο Χατζί Ιμάμ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Αμπντ αρ-Ραμάν Μουσταφά αλ-Καντούλι.

Ant1news


Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Συρία, την Πέμπτη, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.  

Ο Χατζί Ιμάμ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Αμπντ αρ-Ραμάν Μουσταφά αλ-Καντούλι, που λειτουργούσε και ως Υπουργός Οικονομικών του ISIS, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επίθεσης.

Τον Μάιο του 2015 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει αμοιβή ύψους μέχρι και 7 εκατομμύρια δολάρια, για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη ή το θάνατο του Χατζί Ιμάμ.

Την είδηση επιβεβαίωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας, Ash Carter. Οπως επεσήμανε, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σκοτώθηκαν πολλά ανώτατα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, καθώς στόχος ήταν να εξολοθρευτεί το «υπουργικό συμβούλιο» του Χαλιφάτου.

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει σκοτωθεί και ο θεωρούμενος ως «υπουργός άμυνας» του ISIS, ο 30χρονος Αμπου Ομάρ αλ Σισάνι, γνωστός και ως «Ομάρ ο Τσετσένος» σε αεροπορική επιδρομή νωρίτερα τον Μάρτιο.