X

Κουστώ: Αφήστε ελεύθερες τις όρκες που ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας

Ο διεθνούς φήμης ωκεανολόγος και η PETA, η οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, απευθύνουν έκκληση στην διοίκηση των θαλάσσιων πάρκων “Sea World”.

Ant1news

Τον διάσημο ωκεανολόγος Ζαν-Μισέλ Κουστώ, γιο του “βασιλιά του βυθού”, Ζακ-Ιβ Κουστώ, επιστράτευσε η οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων “PETA” στην εκστρατεία της για να αφεθούν ελεύθερες οι όρκες που κρατούνται ακόμη σε καθεστώς αιχμαλωσίας στα θαλάσσια πάρκα της “Sea World” στις ΗΠΑ.

«Προσωπικά, το είδα ως μία ευκαιρία να συνδράμω και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι κουνάω το δάκτυλο στην Sea World», δήλωσε ο Ζαν-Μισέλ Κουστώ.

Η εκστρατεία κορυφώνεται στον απόηχο της ανακοίνωσης της “Sea World” ότι σταματάει το πρόγραμμα εκτροφής των γιγαντιαίων θηλαστικών.

Αναγνωρίζοντας ότι ο κόσμος έμαθε πολλά για τις αποκαλούμενες “φάλαινες-δολοφόνους”, έχοντας την ευκαιρία να τις γνωρίσουν από κοντά, ο Ζαν-Μισέλ Κουστώ προέτρεψε τη διοίκηση της “Sea World Entertainment” να κάνει το επόμενο βήμα και να αφήσει ελεύθερες όσες όρκες ζουν ακόμη σε καθεστώς αιχμαλωσίας στα τρία θαλάσσια πάρκα που διατηρεί στις ΗΠΑ.

Τις συνθήκες μεταχείρισης των φαλαινών στα πάρκα της Sea World αποκάλυψε πριν από λίγα χρόνια στο ευρύ κοινό το ντοκιμαντέρ “Blackfish”, μετά τον τραγικό θάνατο της εκπαιδεύτριας μίας όρκας με το όνομα Tilicum.

Μόλις μία “φάλαινα-δολοφόνος” έχει μεταφερθεί ποτέ σε προστατευμένο θαλάσσιο καταφύγιο. Ο λόγος για την 20χρονη Keiko, που αφέθηκε από θεματικό πάρκο του Μεξικού. Ο ίδιος ο Κουστώ συμμετείχε στην επιχείρηση “μετεγκατάστασης” της όρκας, η οποία αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία του 1993 με τίτλο “Free Willy”.