X

Στο στόχαστρο του ISIS χιλιάδες απλοί πολίτες της Νέας Υόρκης

«Φωτιά» στο FBI έβαλε η λίστα με τα στοιχεία χιλιάδων κατοίκων της αμερικανικής μητρόπολης, που «χάκαραν» οι τζιχαντιστές.

Ant1news

Σε εγρήγορση το FBI και η Αστυνομία για να εντοπιστούν τα άτομα που περιέχονται στη λίστα των χάκερ που Ισλαμικού Κράτους.

Πρόκειται για έναν κατάλογο με τα στοιχεία 3.600 Νεοϋρκέζων, που ανήρτησαν οι χάκερς του Ισλαμικού Κράτους, ζητώντας από τους υποστηρικτές τους να τους «χτυπήσουν».

Άνδρες της Αστυνομίας και του FBI έχουν ξεκινήσει ένα μαραθώνιο για να εντοπίσουν όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα και να τα ενημερώσουν για το περιστατικό. Ωστόσο, πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές δεν βλέπουν αξιόπιστη απειλή.

Σε ανακοίνωση του FBI, πάντως, αναφέρει ότι, παρά τη συνήθη πρακτική του να μην σχολιάζει συγκεκριμένα ζητήματα επιχειρήσεων και ερευνών,  τακτικά ενημερώνει άτομα και οργανισμούς για πληροφορίες που συλλέγει κατά την διάρκεια έρευνας που ίσως εκληφθούν ως δυνητικά «απειλητικής φύσεως».

Ονόματα, διευθύνσεις, κατοικίες και ηλεκτρονικές διευθύνσεις περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Να σημειωθεί ότι, πριν από έναν χρόνο, χάκερς –υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες 100 μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, καλώντας τους οπαδούς των τζιχαντιστών να τους σκοτώσουν.