X

Αντιδράσεις για το θάνατο του γορίλα και ευθύνες στους γονείς του 4χρονου

Για αμέλεια που είχε ως συνέπεια τη θανάτωση ενός σπάνιου γορίλα κατηγορούνται οι γονείς του αγοριού που έπεσε στα χέρια του άγριου ζώου. Νέο βίντεο από το περιστατικό.

Ant1news

Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις μπορεί να βρεθούν οι γονείς του 4χρονου αγοριού που έπεσε στη σπηλιά ενός γορίλα, σε ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ. Οι φύλακες αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν και τελικά να σκοτώσουν τον 17χρονο αρσενικό γορίλα, φοβούμενοι μήπως βλάψει το άτυχο αγόρι.

Οι ευθύνες βαρύνουν τώρα τη μητέρα και τον πατέρα του αγοριού, οι οποίοι κατηγορούνται για αμέλεια που είχε ως συνέπεια τη θανάτωση ενός σπάνιου γορίλα. Κι αυτό γιατί ο 4χρονος σκαρφάλωσε στο φράχτη και γλίστρησε στο χώρο του άγριου ζώου, κάτι που δείχνει ότι οι γονείς του δεν βρίσκονταν κοντά ή δεν τον επέβλεπαν.

Ήδη έχει προκληθεί ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων από απλούς πολίτες που κατηγορούν την οικογένεια του αγοριού για το θάνατο του γορίλα. Μάλιστα, στο άγαλμα του ζώου που βρίσκεται στην είσοδο του Cincinnati Zoo δεν είναι λίγοι εκείνοι που περνούν και αφήνουν λουλούδια αλλά και σημειώματα για τον 17χρονο Harambe.

Η Michelle Gregg, η μητέρα του αγοριού, πόσταρε ένα μήνυμα στο Facebook γράφοντας: Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τις προσευχές και τις σκέψεις τους. Μια ημέρα που ξεκίνησε όμορφα, κατέληξε σε τραγωδία. Ο Θεός προστάτεψε το παιδί μου, έως ότου οι αρχές ήταν σε θέση να τον πάρουν. Ο γιος μου είναι ασφαλής και γλίτωσε μονάχα με γρατζουνιές και διάσειση. Δεν έχει σπασμένα κόκκαλα ή εσωτερικά τραύματα. Ως κοινωνία έχουμε μάθει να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα λέγοντας ότι ένας γονέας δεν μπορεί να επιβλέψει το παιδί του ή να το βάλει σε πρόγραμμα. Ατυχήματα όμως πάντα συμβαίνουν κι εγώ είμαι ευγνώμων που τα κατάλληλα άτομα ήταν στο σωστό μέρος σήμερα».

Ωστόσο, υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες το μικρό αγόρι ζητούσε από τη μητέρα του να μπει στο χώρο του γορίλα πολύ πριν τελικά εκείνος γλιστρήσει. Άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια αναφέρουν ότι η μητέρα φώναζε στο παιδί ότι δεν μπορεί να μπει εκεί μέσα, αλλά εκείνο επέμενε μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στο γορίλα.

Την ίδια ώρα, ειδικοί που μελετούν ακόμα τη συμπεριφορά του γορίλα κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο χώρο του, τονίζουν ότι εκείνος δεν ήταν επιθετικό ή βίαιος. Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, ο γορίλα λειτούργησε προστατευτικά, γι αυτό και στο τέλος απομάκρυνε το παιδί και το οδήγησε σε μία γωνία όπου δεν υπήρχε οπτική επαφή.