X

Βίντεο αποδεικνύει γιατί ο γορίλας Χαράμπε δεν έπρεπε να θανατωθεί!

Τι υποστηρίζουν ειδικοί που μελετούν την συμπεριφορά του γορίλα. Δεκάδες πολίτες μαζεύουν υπογραφές για να τιμωρηθούν οι γονείς του 4χρονου...

Ant1news

Πριν από μερικές ημέρες σε ένα ζωολογικό κήπο στο Σινσινάτι των ΗΠΑ ένα 4χρονο αγόρι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών  του και πήδηξε στον απομονωμένο χώρο όπου ζούσε ο 17χρονος γορίλας Χαράμπε.

Παρόλο που τα σχετικά βίντεο, που δόθηκαν στην δημοσιότητα μετά το περιστατικό, δείχνουν τον γορίλα να έχει τοποθετήσει τα χέρια του προστατευτικά γύρω από το παιδί, η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου αποφάσισε να πυροβολήσει τον Χαράμπε, καθώς θεώρησε ότι η ζωή του 4χρονου βρισκόταν σε κίνδυνο.

Την ίδια ώρα, ειδικοί που μελετούν ακόμα τη συμπεριφορά του γορίλα κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο χώρο του, τονίζουν ότι εκείνος δεν ήταν επιθετικό ή βίαιος. Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, ο γορίλα λειτούργησε προστατευτικά, γι αυτό και στο τέλος απομάκρυνε το παιδί και το οδήγησε σε μία γωνία όπου δεν υπήρχε οπτική επαφή.

 

Την Κυριακή οι γονείς του αγοριού με μια λιτή ανακοίνωση δήλωσαν ότι ο γιος τους είναι καλά, όμως δεκάδες είναι οι πολίτες που μαζεύουν υπογραφές για να τιμωρηθούν οι γονείς του 4χρονου, καθώς τους αποδίδουν ευθύνες για τον άδικο θάνατο του γορίλα. 

 

Μάλιστα,  η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι ο 36χρονος πατέρας του αγοριού έχει βαρύ ποινικό μητρώο και πριν δέκα χρόνια κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγή και ληστεία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με τις αναρτήσεις τους στο Facebook οι γονείς παρουσιάζουν μια ήσυχη οικογένεια με φωτογραφίες από τις γεννήσεις των τεσσάρων παιδιών τους και από τους χώρους της εργασίας τους.