X

Όλος ο κόσμος λέει αντίο στον Μοχάμεντ Άλι (βίντεο)

Χιλιάδες κόσμου έξω από το σπίτι του, χιλιάδες και τα μηνύματα διασήμων και άσημων. Πότε θα γίνει η κηδεία του.

Ant1news

Την Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του Μοχάμεντ Άλι, στη γενέτειρά του στο Κεντάκι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ, θα διαβάσουν τις ευχές για τον τρεις φορές παγκόσμιο νικητή, που πέθανε το απόγευμα της Παρασκευής, στα 74 του χρόνια, μετά από μάχη δεκαετιών με τη νόσο του Πάρκινσον, από αδιευκρίνιστα φυσικά αίτια, λίγες μέρες αφού είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει ήδη πει το τελευταίο αντίο του, μέσω social media, ενώ η κόρη του θρυλικού πυγμάχου, συγκλόνισε τον κόσμο, όταν σε ανάρτησή της περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του.

Η κηδεία της Παρασκευής θα είναι δημόσια και αναμένεται να προσέλθει χιλιάδες κόσμου, ενώ μία μέρα πριν, την Πέμπτη, συγγενείς και στενοί φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπό τους, σε μια πιο κλειστή τελετή.

 

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας , το πλάνο της κηδείας ανήκει εν πολλοίς στον ίδιο τον Μοχάμεντ Άλι και η τελετή θα βασιστεί στην ισλαμική παράδοση και θα γίνει παρουσία ιμάμη.

Θα έχει προηγηθεί περιφορά της σορού, η οποία θα καταλήξει στο κοιμητήριο, όπου θα γίνει η ταφή.

Οι σημαίες στην περιοχή του Louisville ήδη κυματίζουν μεσίστιες και θα παραμείνουν έτσι για τις επόμενες 48 ώρες.

Ο αποχαιρετισμός 

Κατα χιλιάδες συρρέουν από χθες το πρωί έξω από το σπίτι του θρυλικού πυγμάχου, αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα αποχαιρετισμού. Διάσημοι άνθρωποι του θεάματος, του αθλητισμού και της πολιτικής αποτίουν φόρο τιμής στον Άλι.

 

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς έγραψε στο twitter:

«Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ο πιο σπουδαίος, όχι μόνο ως ένας εξωπραγματικός αθλητής, αλλά ως άνδρας που έδωσε κουράγιο στην ανθρωπότητα».

«RIP @muhammadali, ένας θρύλος που μετέτρεψε το σπορ σε ένα αληθινό πρωτάθλημα για πάντα» έγραψε ο Όσκαρ ντε λα Χόγια, Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας.

 

«Το Πάρκινσον ίσως ήταν ένας τρόπος του Θεού να μου θυμίσει τι είναι σημαντικό. Με επιβράδυνε και με έκανε να ακούω περισσότερο από το να μιλώ. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος μου έδωσε περισσότερη σημασία τώρα, επειδή δεν μιλώ και τόσο πολύ», είχε πει ο Μοχάμεντ Άλι.