X

Γιατί το αστέρι του Μοχάμεντ Άλι ήταν στον τοίχο και όχι στο Walk Of Fame

Γιατί δεν ήθελε να μπει το αστέρι του στο πεζοδρόμιο; «Αντίο» από χιλιάδες κόσμου. Συγκλονίζει η κόρη του. Πότε και πώς θα γίνει η κηδεία του.

Ant1news

Αυτός είναι ο λόγος που ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ήθελε το αστέρι του να μπει στο πεζοδρόμιο, όπως όλων των άλλων.

Το 2002 τιμήθηκε με το διασημότερο αστέρι του Χόλυγουντ ο Μοχάμεντ Άλι, στο διάσημο Walk Of Fame. Το δικό του όμως αστέρι, δεν ήταν όπως όλων των άλλων.

Ο θρυλικός πυγμάχος, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, είχε ο ίδιος ζητήσει να μην μπει το αστέρι του στο πεζοδρόμιο, σπάζοντας έτσι την παράδοση.

Ο λόγος; Ο τότε 59χρονος είχε δηλώσει ότι, δεν ήθελε ο κόσμος να περπατά πάνω στο όνομά του, γιατί «ο κόσμος δεν θα τον σέβεται».

«Κουβαλώ το όνομα του αγαπημένου Προφήτη Μοχάμαντ και είναι αδύνατον να επιτρέψω στον κόσμο να πατά πάνω του», είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Οι υπεύθυνοι του έκαναν τη χάρη κι έτσι το αστέρι του Άλι, είναι το μόνο που είναι στον τοίχο και όχι στο πάτωμα.

Στο Walk Of Fame φιλοξενούνται πάνω από 2.500 πλάκες – υπογραφές, προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, που εκτείνονται σε 18 οικοδομικά τετράγωνα του Χόλυγουντ.

Ο θάνατος του Μοχάμεντ Άλι προκάλεσε παγκόσμια θλίψη, καθώς εκτός από την εξωπραγματική αθλητική ζωή του, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα.

 

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν στο σπίτι του, για να αποτίσουν φόρο τιμής, ενώ ανυπολόγιστος είναι ο κόσμος που θα παραβρεθεί στην κηδεία του, που θα γίνει την Παρασκευή.

Η κόρη του, συγκλόνισε στο μήνυμά της στο instagram, όπου περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του, ενώ «αντίο» του είπε το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, ανάμεσά τους και ο Μπαράκ Ομπάμα.