X

Μόνο ο θάνατος έβγαλε “νοκ-άουτ” τον Μοχάμεντ Άλι

Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο του μεγάλου αθλητή. Την Παρασκευή η κηδεία του. Από σηπτικό σοκ ο θάνατός του. Θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, αποτίουν φόρο τιμής.

Ant1news

 

Θλίψη, πόνος. Τα δάκρυα δε σταματούν να κυλούν για τον Μοχάμεντ Άλι.

Ο κορυφαίος όλων δεν κατάφερε να βγάλει νοκ-άουτ το θάνατο και θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη του.

Εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν στο σπίτι, που μεγάλωσε το ίνδαλμά τους, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι ή να ανάψουν ένα κερί.

Ο μεγάλος Μοχάμεντ Άλι δεν είναι πια ανάμεσά μας, σβήνοντας χθες σε ηλικία 74 ετών, σε νοσοκομείο του Φοίνιξ από σηπτικό σοκ που οφείλεται σε αδιευκρίνιστα φυσικά αίτια.

 

 

Ο Άλι, που είχε διαγνωστεί εδώ και πολλά χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον, πέθανε στις 21.10 τοπική ώρα την Παρασκευή σε χώρο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο όπου ο σπουδαίος πυγμάχος νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα.

 

 

Η δημόσια κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή στη γενέτειρά του, το Λούισβιλ του Κεντάκι, στις κεντροδυτικές ΗΠΑ. Εκεί θα βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον προκειμένου να εκφωνήσει τον επικήδειο.

 

 

Η κόρη του, συγκλόνισε στο μήνυμά της στο instagram, όπου περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του, ενώ «αντίο» του είπε το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, ανάμεσά τους και ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο θάνατος του Μοχάμεντ Άλι προκάλεσε παγκόσμια θλίψη, καθώς εκτός από την εξωπραγματική αθλητική ζωή του, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα.

 

Στον αγώνα του Περού με την Αϊτή για το Copa America οι παίκτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του κορυφαίου Μοχάμεντ Άλι.

 

Το 2002 τιμήθηκε με το διασημότερο αστέρι του Χόλυγουντ ο Μοχάμεντ Άλι, στο διάσημο Walk Of Fame. Το δικό του όμως αστέρι, δεν ήταν όπως όλων των άλλων.

Ο θρυλικός πυγμάχος, είχε ο ίδιος ζητήσει να μην μπει το αστέρι του στο πεζοδρόμιο, σπάζοντας έτσι την παράδοση.

Ο λόγος; Ο τότε 59χρονος είχε δηλώσει ότι, δεν ήθελε ο κόσμος να περπατά πάνω στο όνομά του, γιατί «ο κόσμος δεν θα τον σέβεται».

 

«Κουβαλώ το όνομα του αγαπημένου Προφήτη Μοχάμαντ και είναι αδύνατον να επιτρέψω στον κόσμο να πατά πάνω του», είχε πει χαρακτηριστικά.

Οι υπεύθυνοι του έκαναν τη χάρη κι έτσι το αστέρι του Άλι, είναι το μόνο που είναι στον τοίχο και όχι στο πάτωμα.

Στο Walk Of Fame φιλοξενούνται πάνω από 2.500 πλάκες – υπογραφές, προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, που εκτείνονται σε 18 οικοδομικά τετράγωνα του Χόλυγουντ.