X

“Έφτασε” στο σπίτι του ο Μοχάμεντ Άλι (βίντεο)

Αντίστροφη μέτρηση για την κηδεία της Παρασκευής. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου θα παραβρεθούν στο Κεντάκι, εκατομμύρια θα παρακολουθήσουν μέσω ίντερνετ.

Ant1news

Στο Louisville του Κεντάκι έφτασε την Κυριακή η σορός του Μοχάμεντ Άλι, από την Αριζόνα, όπου άφησε την τελευταία πνοή του ο θρύλος της πυγμαχίας.

Η γενέτειρα του Άλι θα τιμήσει τη μνήμη του στις 10 Ιουνίου, οπότε και θα γίνει η δημόσια κηδεία του. Προηγουμένως θα έχει γίνει περιφορά της σορού του.

Τους επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο Μπιλ Κλίντον, ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ και ο δημοσιογράφος Μπράιαντ Γκάμπελ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της οικογένειας το Σάββατο.

Ο Μοχάμεντ Άλι γεννήθηκε ως Κάσιους Μάρκελος Κλέι Τζούνιορ (Cassius Marcellus Clay Jr) στο Louisville το 1942. Από εκεί ξεκίνησε και τη λαμπρή καριέρα του στην πυγμαχία.

 

Της δημόσιας κηδείας του θα προηγηθεί, την Πέμπτη, κλειστή οικογενειακή τελετή, στο σπίτι της οικογένειας του Άλι.

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η περιφορά της σορού στους δρόμους της περιοχής, θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, από σημαδιακά για την πορεία της ζωής του σημεία και θα καταλήξει στο κοιμητήριο όπου θα γίνει η ταφή.

Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για τις 14:00, τοπική ώρα και αναμένεται να προσέλθουν σε αυτήν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι. Παράλληλα, εκατομμύρια θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν την κηδεία μέσω ίντερνετ, από όπου θα μεταδίδεται ζωντανά.