X

Μακελειό σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο

Νέο "Bataclan" στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Δεκάδες οι νεκροί από τα πυρά ενόπλου. Εξετάζεται εάν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ant1news

Ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας θεωρεί η αστυνομία του Ορλάντο την επίθεση ενόπλου μέσα σε ένα γκέι μπαρ που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης.

Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας "μοναχικός λύκος", αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια". Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο λίγα λεπτά νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι "χάθηκαν πολλές ζωές" στην επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse. Ο αρχηγός της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για "πολλούς νεκρούς", διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι είναι "περίπου 20".  Συνολικά 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.

Ο ύποπτος, που κρατούσε ομήρους μέσα στο ναϊτκλάμπ, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς τραυματίστηκε ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

 

Η αστυνομία ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ότι το περιστατικό δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τον θάνατο της νεαρής τραγουδίστριας του Voice Christina Grimmie, η οποία έχασε τη ζωή της από τα πυρά ενόπλου ο οποίος στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Άγνωστο παραμένει το πόσα άτομα βρίσκονταν μέσα στον χώρο όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε σε μια "ελεγχόμενη έκρηξη" έξω από το μπαρ, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της ενέργειας αυτής.

Το αμερικανικό δίκτυο ABC μετέδωσε, νωρίτερα, ερασιτεχνικό βίντεο από την στιγμή που ακούγονται οι πυροβολισμοί στο γκέι κλαμπ. 

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Κρίστοφερ Χάνσον, εξήγησε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μουσική και μόνο στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς.

 

"Δεν είδα κανέναν από τους δράστες. Είδα μόνο ανθρώπους να πέφτουν. Ήμουν στο μπαρ για να παραγγείλω ένα ποτό, έπεσα κάτω, σύρθηκα για να βγω έξω. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από την πίσω πόρτα. Όταν έφτασα στον δρόμο είδα πολύ κόσμο και αίματα παντού", αφηγήθηκε.