X

Αυτός είναι ο μακελάρης του Ορλάντο

Σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι. Τι λέει ο πατέρας του. Τι ήταν αυτό που τον εξόργισε. Για ένα βίαιο άτομο κάνει λόγο η πρώην σύζυγός του.

Ant1news

Σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα κίνητρα της πράξης του. Ο λόγος για τον 29χρονο Ομάρ Σεντίκε Ματίν, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους σε ένα νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι.

Ο φερόμενος ως δράστης του χειρότερου μακελειού στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, από έναν και μόνο δράστη, είναι ένας Αμερικανός με καταγωγή από το Αφγανιστάν, παντρεμένος με ένα παιδί.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, τα κίνητρα του ίδιου δεν έχουν να κάνουν με τη θρησκεία και ο χαρακτήρας της αιματηρής αυτής επίθεσης δεν ήταν τρομοκρατικός. Ο ίδιος τόνισε ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του.

Η πρώην σύζυγός του δηλώνει ότι ήταν ένας ιδιαίτερα βίαιος και διανοητικά ασταθής άνθρωπος, ο οποίος την είχε κακοποιήσει αρκετές φορές. «Δεν ήταν ένα σταθερό άτομο,» είπε η πρώην σύζυγός του. «Μόλις γυρνούσε στο σπίτι με ξυλοφόρτωνε επειδή δεν είχα τελειώσει τις δουλειές», λέει χαρακτηριστικά.

«Έμοιαζε σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, αρχικά», πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν ήταν θρησκευόμενος, ενώ περνούσε πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Διευκρίνισε ότι στους μήνες που ήταν παντρεμένη μαζί του δεν κατάλαβε ποτέ ότι είχε δεσμούς με εξτρεμιστές μουσουλμάνους. Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS, ο ίδιος τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προτού επιτεθεί εναντίον των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου.

Η σύζυγός του έκανε ακόμα γνωστό ότι ο Ομάρ είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος και εργαζόταν ως φρουρός σε αναμορφωτήριο.

 

Πάντως, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν επρόκειτο για έγκλημα μίσους, για τρομοκρατική ενέργεια ή για μια βίαιη επίθεση.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο Μπάντι Ντάιερ ανακοίνωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ από έναν δράστη. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί το 2007 στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια όπου ένας άνδρας σκότωσε 32 σπουδαστές και καθηγητές.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι από τους τραυματίες, που φθάνουν τους 53, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ σύμφωνα με το Ρόιτερς, έξι χειρουργοί ειδικευμένοι στην αντιμετώπιση τραυμάτων έχουν κληθεί στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να χειρουργήσουν τα θύματα.