X

Κατηγορίες και στην σύζυγο του μακελάρη του Ορλάντο

Γνώριζε τα σχέδια του Ομάρ Ματίν η σύζυγός του και δεν έκανε τίποτα. Τώρα είναι αντιμέτωπη με την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ant1news

Μέσα στην ημέρα θα απαγγελθούν κατηγορίες στη σύζυγο του δράστη του μακελειού στο gay κλαμπ του Ορλάντο, το βράδυ του Σαββάτου, που στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο εξετάζει τις ευθύνες που φέρει η Νουρ Σαλμάν, σύζυγος του Ομάρ Ματίν, για το ότι γνώριζε τα σχέδιά του για το πολύνεκρο μακελειό, όπως δήλωσε πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

«Φαίνεται ότι ήταν σε γνώση της τα όσα επρόκειτο να συμβούν» είπε γερουσιαστής, ο οποίος έλαβε μέρος στη σχετική συνεδρίαση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, είναι «ενδιαφέρον άτομο, που μπορεί να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες».

Η Σάλμαν ήταν μαζί με τον Ματίν όταν εκείνος σχεδίαζε τις επιθέσεις του, τους τελευταίους δύο μήνες. Στα σχέδιά του φαίνεται ότι ήταν και ένα χτύπημα στο πάρκο του Walt Disney World, εκτός από το κλαμπ Pulse, όπου έλαβε χώρα το αιματηρό περιστατικό.

Ο Ματίν έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, μετά από έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί έπειτα από τρίωρη ομηρία, που ακολούθησε τις δολοφονίες των θαμώνων του μαγαζιού, από τον δράστη, ο οποίος δήλωσε ότι είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.  

Παρά το ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, δεν υπάρχουν στοιχεία ουσιαστική διασύνδεσής του με τον ISIS.

«Φαίνεται ότι ήταν θυμωμένος, διαταραγμένος και ασταθής νέος άνδρας που ριζοστικοποιήθηκε», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υποστηρίζει τη μουσουλμανική κοινότητα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική Προεδρία, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε έδαφος για να εξαπολύσει νέες κατηγορίες και προσβολές στο σύνολο των μουσουλμάνων, τροφοδοτώντας νέα πολιτική κόντρα.