X

Ορλάντο: Βίντεο ντοκουμέντο της ομηρίας στις τουαλέτες

Ένας από τους επιζήσαντες κατέγραψε το ντοκουμέντο της ομηρίας. Πολλοί από αυτούς που ήταν στο σημείο, όμως, δεν τα κατάφεραν.

Ant1news

Τις τραγικές στιγμές που έζησε στις τουαλέτες του Pulse, τράβηξε σε βίντεο με το κινητό του ένας από τους θαμώνες.

Ο Miguel Leiva κρύφτηκε στις τουαλέτες, μαζί με ακόμα είκοσι άτομα, με την ελπίδα να τους σώσουν οι Αρχές, ενώ ο Ομάρ Ματίν πυροβολούσε και σκότωνε κόσμο μέσα στο μαγαζί.

Μεταξύ των ατόμων που είχαν κρυφτεί, βρίσκονταν και τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους υπέκυψαν.

Όπως δήλωσε ο νεαρός Miguel, σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με το βίντεο, το τράβηξε για να το στείλει στην κοπέλα του, όταν εκείνη έμαθε ότι βρισκόταν στο σημείο του μακελειού.

«Καθόμασταν ήσυχοι και χτυπούσαν τα κινητά τηλέφωνα όλων μας. Ο μόνος τρόπος να ενημερώσουμε τους δικούς μας ήταν να τραβήξουμε βίντεο και να ακούσουν πως προσπαθούμε να μείνουμε ήσυχοι», είπε.

Στο μικρής διάρκειας βίντεο φαίνονται όλοι μαζί, στριμωγμένοι στο πάτωμα να μοιράζονται λίγο νερό, ενώ όταν κάποιοι μιλούν μεταξύ τους, άλλοι τους παρακαλούν να κάνουν ησυχία. Στη συνέχεια μια γυναίκα ξεσπά σε αναφιλητά.

Με ρώτησε «όλοι αυτοί γύρω σου είναι νεκροί;» αφηγείται ο νεαρός, που κι ο ίδιος είχε τραύματα από δύο σφαίρες, όμως κατάφερε να διασωθεί, όταν οι αστυνομικοί τους άνοιξαν τρύπες στους τοίχους για να βγουν.

«Κουνούσαμε τα χέρια μας για να μπορούν να δουν ότι ήμασταν ζωντανοί αλλά προσπαθούσαμε να είμαστε ήσυχοι. Άρχισαν τότε να μας τραβούν προς τα έξω».

Ο Leiva που αναρρώνει στο νοσοκομείο, δηλώνει τυχερός που είναι ζωντανός, δεδομένου και ότι οι μισοί από αυτούς με τους οποίους ήταν μαζί στην τουαλέτα έχασαν τις ζωές τους.