X

Συνέλαβαν Άραβα επειδή τον πέρασαν για τζιχαντιστή (βίντεο)

Απολογία των Αμερικανών για τη βίαια σύλληψη και προειδοποίηση των Ηνωμένων Εμιράτων στους πολίτες τους.

Ant1news

Ένας άνδρας από τα Ηνωμένα Εμιράτα βρήκε τον μπελά του, όταν σε ξενοδοχείο του Οχάιο, στις ΗΠΑ, τον πέρασαν για τζιχαντιστή.

Πανικόβλητοι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, προαστίου του Κλίβελαντ, ειδοποίησαν την αστυνομία ότι, ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται στο σημείο, εννοώντας τον Άραβα επιχειρηματία.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον άνδρα που φορούσε κελεμπία, ρίχνοντάς τον στο έδαφος με βία και περνώντας του χειροπέδες, υπό την απειλή όπλου.

Ο 41χρονος επιχειρηματίας λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του φρόντισαν ασήμαντα τραύματα τα οποία υπέστη κατά την ώρα της σύλληψής του.

Η αστυνομία του Κλίβελαντ ανέβασε στη συνέχεια βίντεο στο λογαριασμό της στο Twitter από την κάμερα που ήταν πάνω στον αστυνομικό που έκανε την «επιχείρηση».

Ο 41χρονος πατέρας τριών παιδιών, σαστισμένος ρωτούσε τι συμβαίνει και χωρίς να παίρνει απάντηση, επέμενε ότι είναι απλώς ένας τουρίστας.

Προτού καταρρεύσει του είχε ζητηθεί να βγάλει τα παπούτσια του.

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση συγγενών του άνδρα, αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια η αστυνομία τον κάλεσε και του ζήτησε συγγνώμη, για την παρεξήγηση, ανεβάζοντας μάλιστα και σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο.

Μετά από το περιστατικό τα Ηνωμένα Εμιράτα προειδοποίησαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν να φορούν την παραδοσιακή τους ενδυμασία, όταν ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους.