X

Τον σκότωσε αστυνομικός μπροστά στη σύντροφο και το παιδί του (βίντεο)

Παγκόσμια κατακραυγή από την νέα δολοφονία που διαπράττει αστυνομικός σε βάρος πολίτη στις ΗΠΑ, σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

Ant1news

Ούτε ένα 24ωρο μετά από τη δολοφονία πολίτη από αστυνομικό στην Λουιζιάνα, ένας δεύτερος άνδρας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην Μινεσότα. Αυτήν τη φορά, μάρτυρες της δολοφονίας ήταν η σύντροφος και το μωρό του θύματος.

Η σύντροφος του 32χρονου αφροαμερικανού, κατέγραψε τη στιγμή του θανάτου του σε βίντεο.

Ο άνδρας, μαζί με το παιδί και τη μητέρα του, βρίσκονταν εν κινήσει, όταν τους σταμάτησε η Αστυνομία για το σπασμένο φανάρι του αυτοκινήτου τους.

Ο αστυνομικός που τους πλησίασε και ζήτησε το δίπλωμα και την άδεια του οδηγού, κι όταν το θύμα πήγε να του τα δώσει ενημέρωσε αμέσως ότι έχει πάνω του πυροβόλο όπλο, αλλά και άδεια για αυτό.

Τότε, σύμφωνα με την σύντροφό του, ο αστυνομικός πανικοβλήθηκε και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Η 4χρονη κόρη του ήταν στο πίσω κάθισμα.

 

Στο βίντεο που τράβηξε η σύντροφός του, φαίνεται ο 32χρονος αναίσθητος στο κάθισμα του οδηγού, ενώ η μπλούζα του είναι γεμάτη με αίματα. Τότε ο αστυνομικός επιδεικνύοντας το όπλο του και σε εμφανή κατάσταση πανικού φωνάζει:

«Του είπα να μην το πιάσει! Του είπα να μην το βγάλει έξω».

Η σύντροφος του Philando Castile, αν και σοκαρισμένη, τραβάει με το κινητό σε βίντεο με ό,τι εκτυλίσσεται μπροστά της, ενώ κλαίγοντας λέει στον αστυνομικό: «Του είπες να σου δώσει το δίπλωμα και την άδεια». Την ίδια στιγμή ο αστυνομικός συνεχίζει να σημαδεύει τον 32χρονο που ξεψυχά και της λέει να μην κουνήσει τα χέρια της.

«Μάλιστα κύριε» του απαντά, «θα αφήσω τα χέρια μου εκεί που είναι».

 

Στο μεταξύ φτάνουν στο σημείο κι άλλοι αστυνομικοί που ζητούν στην γυναίκα να βγει από το αυτοκίνητο ενώ την σημαδεύουν. Άλλος αστυνομικός παίρνει την κόρη της στα χέρια του.

Το βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα από την αστυνομία.

Ο Philando, που δούλευε σε σχολικό κυλικείο, αύριο θα γινόταν 33 ετών.