X

Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ

Τρίτο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας μέσα σε λίγες ημέρες. Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ένας 38χρονος στο Χιούστον.

Ant1news

Ενώ στο Ντάλας η κατάσταση είναι τεταμένη μετα τη δολοφονία πέντε αστυνομικών και οι διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία είναι καθημερινές στις ΗΠΑ, ένα νέο περιστατικό δολοφονίας Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικών, ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Πρόκειται για τον 38χρονο Αλβα Μπραζιέλ που έπεσε νεκρός στο Χιούστον από τα πυρά αστυνομικών. 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Χιούστον, ο Μπραζιέλ βρισκόταν στη μέση του δρόμου σε περιοχή του Χιούστον κρατώντας το όπλο του, ενώ το περιπολικό διερχόταν από το σημείο.

Οι δύο αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα και τον πλησίασαν καλώντας τον να ρίξει το όπλο στο έδαφος και να τους δείξει τα χέρια του. Ωστόσο, όταν ο άνδρας παράκουσε τις εντολές και το έστρεψε εναντίον τους, εκείνοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα ο Μπραζιέλ να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα, πάντως, με αυτόπτη μάρτυρα ο άνδρας δεν έστρεψε ποτέ δεν απείλησε τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα στο Ντάλας σήμανε συναγερμός όταν το αστυνομικό τμήμα της πόλης έλαβε ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς. Το αρχηγείο της αστυνομίας εκκενώθηκε αμέσως.

Το κτίριο παρέμεινε αποκλεισμένο για αρκετές ώρες και περικυκλώθηκε από μέλη ειδικών σωμάτων ασφαλείας

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το γκαράζ του αρχηγείου αλλά δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο κι έτσι διατάχθηκε «λήξη συναγερμού».

Στο μεταξύ ο αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Φιλάντο Καστίλε κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου στη Μινεσότα απέρριψε τις κατηγορίεες για ρατσιστικά κίνητρα. Ο δικηγόρος του είπε οως ο αστυνομικός άνοιξε πυρ επειδή ο Καστίλε είχε όπλο κι όχι εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι ο αστυνομικός άνοιξε πυρ δεν είχε καμία σχέση με ρατσιστικά κίνητρα, "είχε απολύτως σχέση με την παρουσία αυτού του όπλου".