X

Νεκροί αστυνομικοί από πυροβολισμούς στο Μπατόν Ρουζ

Τρεις αστυνομικοί νεκροί. Ακόμη τρεις τραυματίες. Νεκρός ένας ύποπτος. "Έργο δειλών" χαρακτηρισε την επίθεση ο Ομπάμα. Απαιτούμε νόμο και τάξη, λέει ο Τράμπ.

Ant1news

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας όπου ο θάνατος ενός νεαρού Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά στις αρχές Ιουλίου είχε προκαλέσει οργή και διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής.

Οι αστυνομικοί στο Μπατόν Ρουζ είχαν σπεύσει στην περιοχή όπου δέχθηκαν την επίθεση έπειτα από ένα τηλεφώνημα σχετικά με ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους, είπε ο δήμαρχος του Μπατόν Ρουζ Κιπ Χόλντεν.

Ένας ύποπτος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά και η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στην περιοχή με τη βοήθεια ενός ρομπότ για να εξακριβώσει εάν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Μπατόν Ρουζ Λτζίν Μακίνλυ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ότι δυνάμεις της αναζητούν τουλάχιστον έναν ύποπτο και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προσέχουν και να ειδοποιήσουν τις αρχές εάν δουν άνδρες ντυμένους στα μαύρα να κρατάνε καραμπίνες.

 

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το περιστατικό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο και καταδίκασε με σθένος την επίθεση στους αστυνομικούς.

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και σημείωσε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) σε κοντινή απόσταση από την αστυνομική διεύθυνση του Μπατόν Ρουζ.

 

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μπρέιντι Βέινσελ, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι είδε έναν ένοπλο, έναν δεύτερο άνδρα με κόκκινη μπλούζα να κείτεται σε έναν χώρο στάθμευσης κι άλλον ένα ένοπλο να τρέχει μακριά κι ενώ οι σφαίρες έπεφταν βροχή από κάθε κατεύθυνση.

 

Η αστυνομία έφθασε λίγο αργότερα.

Ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τον θάνατο τριών αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας σήμερα αξιώνοντας για μία ακόμη φορά να υπάρξει επιβολή του "νόμου και της τάξης" στην χώρα του.

"Θρηνούμε για τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στο Μπατόν Ρουζ σήμερα. Πόσα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και πολίτες πρέπει να χάσουν την ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης ηγεσίας στην χώρα μας" ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο μεγιστάνας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

"Απαιτούμε νόμο και τάξη" υπογράμμισε ο ίδιος.