X

Άγρια καταδίωξη και δολοφονία άοπλου 18χρονου στο Σικάγο (Βίντεο)

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει το βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στο Σικάγο. Για “εν ψυχρώ δολοφονία” κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Ant1news

Νέο κύμα αιματηρών διαδηλώσεων φοβούνται οι αρχές του Σικάγο πως θα πυροδοτήσουν οι αποκαλύψεις για την δολοφονία ενός 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικούς, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από την Αστυνομία του Σικάγο καταγράφει καρέ-καρέ τις συγκλονιστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν και οδήγησαν στον θάνατο του Πολ Ο’Νιλ, ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν άοπλος.

Κάμερα στη στολή αστυνομικού κατέγραψε την άγρια καταδίωξη του αυτοκινήτου που έκλεψε ο νεαρός αφροαμερικανός.

Οι σφαίρες πέφτουν βροχή, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει ο δράστης πέφτει πάνω σε ένα περιπολικό.

Η στιγμή της δολοφονίας του 18χρονου δεν υπάρχει στο βίντεο, γεγονός που ενισχύει τις κατηγορίες της οικογένειας του θύματος ότι «σβήστηκε εσκεμμένα».

Διακρίνονται μόνον οι αστυνομικοί πάνω από τον θανάσιμα τραυματισμένο Πολ Ο’Νιλ, ενώ ακούγεται κάποιος να λέει «Πυροβόλησε κι αυτός εναντίον μας, έτσι;». Ωστόσο, στο σημείο δεν βρέθηκε όπλο… Ο δικηγόρος της οικογένειας καταγγέλλει “εν ψυχρώ δολοφονία” του 18χρονου.