X

Τρίτη νύχτα ταραχών στο Σάρλοτ

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις δύο ημέρες μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό Αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Ant1news

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, δύο ημέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό Αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Μέλη της οικογένειας του 43χρονου Κιθ Σκοτ είδαν τα βίντεο από το περιστατικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, αλλά όπως αναφέρουν στη δήλωσή τους, «δημιουργούνται περισσότερα ερωτήματα παρά δίνονται απαντήσεις» και ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα.

Χθες, τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι 44 συνελήφθησαν στις βίαιες ταραχές.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σάρλοτ-Μπέκλενμπεργκ, ένας άνδρας που δέχτηκε πυροβολισμό αργά το βράδυ της Τετάρτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά, η αστυνομία είχε αναφέρει ότι ο άνδρας αυτός πυροβολήθηκε από έναν πολίτη, όμως σήμερα ο Πάτνεϊ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν υποψίες ότι δράστης ήταν ένας αστυνομικός. "Είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε την αλήθεια, ερευνούμε για να μάθουμε την αλήθεια, την απόλυτη αλήθεια που μπορούν να μας δώσουν τα αποδεικτικά στοιχεία", είπε.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί, η ζωή των οποίων δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο μεταξύ οι αρχές της πόλης επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις 06:00 το πρωί (ώρα ΗΠΑ). Όπως ανακοίνωσαν στο Twitter, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται μέχρι την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί ή την ανάκληση εφαρμογής του μέτρου.