X

Μεταξύ Χίλαρι και Τραμπ προτιμούν τον… Αρμαγεδδώνα

Οι νεαροί Αμερικανοί προτιμούν την... καταστροφή της Γης παρά να δουν τον Τραμπ ή την Κλίντον στον Λευκό Οίκο.

Ant1news

 


Απελπισμένοι είναι οι νεαροί Αμερικανοί με τις επιλογές που έχουν στις προεδρικές εκλογές. Σχεδόν ένας στους τέσσερις προτιμά να καταστραφεί η Γη από έναν τεράστιο μετεωρίτη παρά να δει την Χίλαρι Κλίντον ή τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. 

Τη δυσαρέσκεια των Αμερικανών με τις επιλογές που έχουν ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, θέλησαν να εκτιμήσουν οι δημοσκόποι του UMass Lowell's Center for Public Opinion σε συνεργασία με την Odyssey Millennials. 

Περισσότεροι από τους μισούς (53%) από τους 1.247 νέους, ηλικίας 18-35 ετών, που ρωτήθηκαν, είπαν ότι θα προτιμούσαν τον Αρμαγεδδώνα παρά να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο. Ένας στους τρεις (34%) προτιμά την καταστροφή του πλανήτη παρά τη Χίλαρι Κλίντον. Όταν έχουν να επιλέξουν μεταξύ των τριών, δηλαδή του Τραμπ, της Κλίντον ή του μετεωρίτη, το 23% προτιμά το τέλος του κόσμου. 

Τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 39%) θα ήθελαν ο Μπαράκ Ομπάμα να αυτοανακηρυχθεί ισόβιος πρόεδρος παρά να παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Τραμπ. Υπέρ της ανάδειξης προέδρου με… κλήρωση τάχθηκε το 26%. 

Όταν οι νέοι κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ των δύο υποψηφίων (χωρίς να έχουν την επιλογή του μετεωρίτη) η Κλίντον κέρδισε κατά κράτος: συγκέντρωσε 54% έναντι 21% του Τραμπ. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 10-13 Οκτωβρίου και σκοπίμως συμπεριέλαβε και ανθρώπους που δήλωσαν ότι είναι απίθανο να ψηφίσουν στις εκλογές.