X

Δουλειές, ανάπτυξη και μηνύματα στο εξωτερικό από τον Τραμπ

Τα μηνύματα του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ στην Χίλαρι, τον αμερικανικό λαό και οι υποσχέσεις του στις χώρες του εξωτερικού.

Ant1news

Μηνύματα εντός και εκτός συνόρων έστειλε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την πανηγυρική του ομιλία. Προσωπικές ευχαριστίες στη Χίλαρι Κλίντον, έμμεσα μηνύματα σε Ομπάμα, για την κατάσταση της χώρας, αλλά κυρίως μηνύματα για την οικονομία και μηνύματα στο εξωτερικό, από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στο μεταναστευτικό, ούτε στο ζήτημα του φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό, που αποτελέσε βασική προεκλογική του υπόσχεση, ρίχνοντας σήμερα κατακόρυφα το πέσο.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβηκε στο πόντιουμ συνοδεία της συζύγου και των παιδιών του, λίγο μετά την οριστική επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές.

«Σας ευχαριστώ, με συγχωρείτε που καθυστέρησα», είπε απευθυνόμενος στο κοινό που ζητωκραύγασε στην παρουσία του.

«Μόλις έλαβα τηλεφώνημα από την Χίλαρι Κλίντον, μας συνεχάρη για τη νίκη. Ήταν μια δύσκολη εκστρατεία, η Χίλαρι δούλεψε πολύ σκληρά και για μεγάλη περίοδο και της οφείλουμε ευγνωμοσύνη», είπε αναφερόμενος και απευθυνόμενος πρωτοφανώς ευγενικά στην μέχρι πρότινος αντίπαλό του στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

«Τώρα είναι η ώρα για να επουλώσει η Αμερική τις πληγές της, η ώρα να ενωθούμε ως λαός. Καλώ όλους τους πολίτες, είμαι ο Πρόεδρος όλων των Αμερικανών, γι’αυτούς που επέλεξαν να μη με στηρίξουν, σας λέω ότι χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη χώρα.

Και σας λέω ότι o αγώνας μας δεν ήταν  εκστρατεία, αλλά ένα σπουδαίο κίνημα για εκατομμύρια Αμερικανούς που θέλουν μια σπουδαία χώρα. ‘Ένα κίνημα που εκφράζει όλους τους Αμερικανούς, από κάθε θρησκεία και προέλευση.

Θα απευθυνθώ σε όλο τον κόσμο, θα δώσω στην πατρίδα μας όλη της τη δύναμη, κάθε Αμερικανός θα έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει τη δύναμή του. Οι ξεσχαμένοι Αμερικανοί θα πάψουν πια να είναι ξεχασμένοι».

Αναφερόμενος στο εσωτερικό των ΗΠΑ, είπε ότι,«θα φτιάξουμε γέφυρες, σχολεία, θα βάλουμε τους πάντες να δουλέψουν στην ανοικοδόμηση. Και τους βετεράνους που ήταν στο πλευρό μας σε αυτό το ταξίδι.

 

Έχουμε σπουδαίο οικονομικό σχέδιο, θα διπλασιάσουμε την ανάπτυξη και θα αποκτήσουμε μια δυνατή οικονομία.

«Θα συνεργαστούμε με όλους, θα έχουμε καλές δίκαιες συναλλαγές με όλους στο εξωτερικό. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες.

Η Αμερική θα προσφέρει πια μόνο καλό. Θα ονειρευτούμε όμορφα και επιτυχημένα πράγματα για τη χώρα μας».

Ενώ μήνυμα έστειλε και στο εξωτερικό διευκρινίζοντας ότι θέλει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες που έχουν την ίδια πρόθεση. «Θα συνεργαστούμε με όλες τις χώρες που προτίθενται να συνεργαστούν μαζί μας»,είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο ότι, παρόλο που βάζαμε πάντα πρώτο το συμφέρον μας, θα συνεργαστούμε με όλες τις χώρες, όλα τα κράτη», είπε σχετικά και πρόσθεσε, «θα αναζητήσουμε κοινό έδαφος, όχι εχθρότητα, συνεργασία και όχι μάχες».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους που στάθηκαν δίπλα μου», σημείωσε και ευχαρίστησε την οικογένειά του και κυρίως τους γονείς και τα αδέλφια του, τη σύζυγο και τα παιδιά του.

«Ήταν πολύ σκληρές οι ώρες που πέρασαν μαζί μου», έκλεισε ευχαριστώντας και πάλι τους πάντες και κυρίως τους συνεργάτες του που τον στήριξαν.