X

Ομπάμα: Με εξέπληξε το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ

"Είδα άγχος, θυμό και αγωνία στους Αμερικανούς" παραδέχεται ο Ομπάμα. Τι είπε για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και ποιο μήνυμα στέλνει στη χώρα του.

Ant1news

Την έκπληξη του για το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ αποκάλυψε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

"Με εξέπληξε το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ" παραδέχθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε. Σημείωσε πάντως ότι δεν νιώθει υπεύθυνος για τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου, όμως ως πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση και να καταθέσει τις καλύτερες ιδέες του για το πώς πρέπει να πάει μπροστά η χώρα.

"Θα υψώσω την φωνή μου όπου θεωρώ ότι το ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει άδικο, όμως θα συνεργαστώ με τον Τραμπ" δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα αλλά δεν δίστασε να διαμηνύσει πως διαφωνεί με τον Τραμπ.

"Ακούσατε και τις θέσεις των Ρεπουμπλικάνων, μερικές είναι ανησυχητικές δεν αγγίζουν καν πραγματικά γεγονότα, όμως χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά στην προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Τραμπ διεύρυνε την εκλογική του βάση χάρη σε τέτοιου είδους δηλώσεις" είπε ο Ομπάμα.

Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει αβεβαιότητα στη χώρα, πως είναι καθήκον των ηγετών να ενσκήψουν στις αγωνίες των πολιτών και ότι όντως είδε άγχος, θυμό και αγωνία στους Αμερικανούς μετά τις εκλογές.