X

Ο Τραμπ απειλεί να “σκίσει” τη συμφωνία με την Κούβα

Τι ζητάει ο Ντόναλντ Τραμπ από την Αβάνα προκειμένου να μην ακυρώσει τη συμφωνία…

Ant1news


«Εάν η Κούβα δεν επιθυμεί να επιτύχει καλύτερη συμφωνία για τον κουβανικό λαό, για τους αμερικανο-κουβανούς και για την ΗΠΑ συνολικά, τότε θα ακυρώσω τη συμφωνία» έγραψε o νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,  στον λογαριασμό του στο Twitter

Ο Τραμπ μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, δήλωσε ότι ο θάνατός του είναι «βήμα μακριά από τον τρόμο». Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, εξάλλου, είχε αμφισβητήσει τα δειλά βήματα επαναπροσέγγισης των δύο χωρών και είχε φτάσει στο σημείο να πει ότι θα κλείσει ξανά την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα.

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, οι διεργασίες για την στελέχωση της κυβέρνησης του Τραμπ. Σύμφωνα με το Bloomberg επίκειται συνάντηση του νεοεκλεγέντος προέδρου με τον Ντέιβιντ Πετρέους, τον απόστρατο στρατηγό και πρώην διευθυντής της CIA. Το όνομα του Πετρέους, που υπηρέτησε δυο προέδρους ( Μπους και Ομπάμα) “παίζει” είτε για ΥΠΕΞ είτε για υπουργός Άμυνας.

Πηγές, πάντως, της ομάδας, υπό τον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, για τη μετάβαση από την κυβέρνηση Ομπάμα στη νέα διακυβέρνηση, ανέφεραν ότι ο Πετρέους εξετάζεται για τη θέση του  υπουργού Εξωτερικών.

Μεταξύ του 2011 και του 2012, ο απόστρατος στρατηγός ήταν διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, ενώ παλαιότερα είχε υπηρετήσει σε ανώτατες διοικητικές θέσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν.