X

To tweet του Τραμπ για το Air Force One που “γκρέμισε” τη μετοχή της Boeing (Βίντεο)

Με ακύρωση της παραγγελίας για τα νέα προεδρικά αεροσκάφη απειλεί τη Boeing ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ant1news

Μαχαιριά στην… καρδιά της Boeing ήταν το tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προτρέποντας την αμερικανική κυβέρνηση να ακυρώσει την παραγγελία των νέων Air Force One, χαρακτηρίζοντας την υπερβολικά ακριβή… σε σημείο γελειότητας!

«H Boeing κατασκευάσει ένα νέο 747 Air Force One για τους μελλοντικούς Προέδρους των ΗΠΑ, αλλά το κόστος είναι εκτός ελέγχου, πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακυρώστε την παραγγελία!», έγραψε στο Twitter του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ υποστήριξε ότι «θέλουμε η Boeing να βγάλει χρήματα, αλλά όχι τόσα».

Η τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε πονοκέφαλο στους διοικούντες της Boeing, που είδαν τη μετοχή τους να υποχωρεί κατά 1,6% από τα $152,16 στα $149,75.

 

Από τον Ιανουάριο του 2015 έχει ανακοινωθεί ότι τροποποιημένα Boeing 747-8 θα αντικαταστήσουν τα δύο αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις του εκάστοτε Προέδρου των ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα τα αεροσκάφη που φέρουν τον “τίτλο” του Air Force One είναι δύο ειδικά τροποποιημένα Boeing 747-200Β.

 

Τα νέα Air Force One έχουν σχεδιαστεί να έχουν μήκος 73 μέτρων και άνοιγμα φτερών 68 μέτρων, ενώ θα μπορούν να πετάξουν απευθείας από την Ουάσινγκτον στο Χονγκ Κονγκ (1.600 χλμ παραπάνω από τα σημερινά).