X

Όκλαντ: Τα δραματικά μηνύματα των νεαρών λίγο πριν εγκλωβιστούν από την φωτιά

Συγκλονίζουν τα μηνύματα που έστελναν μέσα από το φλεγόμενο κτήριο. Οι εκδοχές για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς.

Ant1news

Ανατριχιαστικά είναι τα μηνύματα που έστειλαν τα θύματα της φωτιάς σε πάρτι στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, προτού πεθάνουν, αφού όπως φαίνεται, ήξεραν ότι έφτασε το τέλος τους.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα κάποια από τα μηνύματα, καθώς και τις πρώτες εικασίες για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, στην αποθήκη όπου έχασαν τις ζωές τους 36 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε ψυγείο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Οι Αρχές έχουν ερευνήσει σχεδόν όλο τον χώρο όπου γινόταν το πάρτι, αλλά δεν έχουν εξετάσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο διαχειριστής της αποθήκης, όπου γινόταν το πάρτι, απολογήθηκε, εξέφρασε τη λύπη του, αλλά αποποιήθηκε των ευθυνών για την πυρκαγιά. Ο ίδιος το βράδυ της τραγωδίας είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο, μαζί με τα τρία του παιδιά.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Δήμου του Όκλαντ, είχαν υπάρξει παράπονα για την ασφάλεια του κτηρίου, πριν από τη φωτιά, ωστόσο για να ερευνηθούν θα πρέπει να αναζητηθούν τα δημόσια αρχεία 30 ετών. Η σχετική εντολή έχει ήδη δοθεί.

Την ίδια ώρα, αναζητούνται ποινικές ευθύνες για τους 36 θανάτους. Τα θύματα έχουν σχεδόν όλα, εκτός ενός, αναγνωριστεί, ενώ οι συγγενείς τους έδωσαν στην Αστυνομία τα μηνύματα που δέχτηκαν στα κινητά τους από αυτούς τις τελευταίες ώρες των ζωών τους.

 

«Μαμά πεθαίνω», έγραψε μία κοπέλα στη μητέρα της.

Δύο άλλα θύματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν απανθρακωμένα και αγκαλιασμένα, σύμφωνα με τους πυροσβέστες που τους εντόπισαν.

Οι Αρχές έχουν συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ως επί το πλείστον είχαν δεχτεί μηνύματα από τα παιδιά τους.

 

«Τα παιδιά έστελναν μηνύματα στους γονείς τους και τους έλεγαν ότι τους αγαπούν και πως θα πεθάνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας σε τοπικά Μέσα.