X

“Πρόσωπο της Χρονιάς” για το TIME ο Ντόναλντ Τραμπ

Με το… καρφί “Πρόεδρος των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής” στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού.

Ant1news

Φέτος ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παραπονέθηκε για την επιλογή που έκανε το TIME για το “Πρόσωπο της Χρονιάς”, μιας και το αμερικανικό περιοδικό έχρισε τον ίδιο.

Πέρυσι το TIME είχε επιλέξει την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, εγείροντας πολλά παράπονα από τον τότε υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ.

«Σας το είχα πει πως το περιοδικό TIME δε θα με επέλεγε ποτέ ως “Πρόσωπο της Χρονιάς”, παρά το γεγονός ότι ήμουν το μεγάλο φαβορί. Επέλεξαν το άτομο που καταστρέφει τη Γερμανία», είχε σχολιάσει τότε.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο νεοκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη διάκριση που του επεφύλαξε φέτος το TIME ως «μεγάλη τιμή». Στο συνοδευτικό τίτλο του εξώφυλλου, δεν περνάει απαρατήρητο βέβαια ένα …καρφί: «Πρόεδρος των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Ο ίδιος ο Τραμπ αρκέστηκε να δηλώσει στο NBC πως η χώρα ήταν διχασμένη από την προεκλογική εκστρατεία που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά και πως φιλοδοξεί να την ενώσει ξανά στη διάρκεια της θητείας του.

 

Δικαιολογώντας την επιλογή του, το TIME ανέφερε πως η νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές συντάραξε «καλώς ή κακώς» το αμερικανικό πολιτικό σύστημα.

Υπογραμμίζει πως για τους υποστηρικτές του, ο Ντόναλντ Τραμπ θα φέρει την αλλαγή. «Μία ευρεία, εις βάθος, ιστορική αλλαγή». Στον αντίποδα, σημειώνει, πως στους επικριτές του προκαλεί φόβο για το τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να συμβεί εξ ονόματός του.