X

Ομογενή επέλεξε ο Τραμπ για την Προεδρία του Βιομηχανικού Συμβουλίου

Από το Καστελόριζο κατάγεται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος πετροχημικού κολοσσού που θα τεθεί επικεφαλής του Βιομηχανικού Συμβουλίου.

Ant1news

Με τον πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical Δρ Αντριου Λιβέρη εμφανίστηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν. Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα του αναθέσει την προεδρία του Βιομηχανικού Συμβουλίου (Manufacturing Council).

Το Βιομηχανικό Συμβούλιο είναι ιδιωτικού δικαίου οργανισμός, ο οποίος εκτελεί χρέη συμβούλου παρά τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο Δρ Αντριου Λιβέρης είναι ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της "Ελληνικής Πρωτοβουλίας". Είναι πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical, πολυεθνικός αμερικανικός πετροχημικός κολοσσός. Ιδρύθηκε το 1897 και η χρηματιστηριακή της αξία, σήμερα, αγγίζει τα 50 δισ. δολάρια. Απασχολεί περίπου 45.000 υπαλλήλους σε πλανητικό επίπεδο.

Ο κ. Λιβέρης γεννήθηκε στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και η οικογένειά του κατάγεται από το Καστελόριζο.

Τραμπ και Λιβέρης επαίνεσαν ο ένας τον άλλο, ενώ ο ομογενής επιχειρηματίας ανέφερε πως η Dow θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Μίσιγκαν. Θα έχει 200 θέσεις εργασίας, οι μισές εκ των οποίων θα είναι νέες και οι υπόλοιπες θα «επαναπατριστούν» από άλλα μέρη διεθνώς, σύμφωνα με ανακοινωθέν της εταιρείας.