X

Χριστουγεννιάτικη χιονοθύελλα στις δυτικές αμερικανικές πολιτείες (Βίντεο)

Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Δραματική προσγείωση αεροσκάφους με αποστολή ομάδας.

Ant1news

Κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια και βροχές, προκαλεί πονοκέφαλο στους κατοίκους των μεσοδυτικών αμερικανικών πολιτειών που θέλουν να ταξιδέψουν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο στη Νεβάδα, το Κολοράντο και τη Μινεσότα.

Από το Νέο Μεξικό μέχρι το βορειοανατολικό Ουισκόνσιν το χιονόνερο και οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να δημιουργήσουν πολλές παγίδες στους δρόμους για τους οδηγούς.

Καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους, η ταχύτητα των οποίων θα ξεπερνά τα 70 χιλιόμετρα την ώρα, αναμένονται στο βόρειο Τέξας, την κεντρική Οκλαχόμα, το νότιο Κάνσας και το Μισούρι.

 

Στο Όρεγκον “έκλεισε” για αρκετές ώρες ο Αυτοκινητόδρομος 84, καθώς η ορατότητα είχε περιοριστεί σημαντικά, καθιστώντας την κυκλοφορία των οχημάτων εξαιρετικά επικίνδυνη.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στα αεροδρόμια, όπου 620 πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή και εκατοντάδες άλλες να “απειλούνται” μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Στο Άπλετον του Ουισκόνσιν, αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή των Μινεσότα Βίκινγκς βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και “κόλλησε” στο χιόνι. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου οι επιβαίνοντες να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο.