X

"Αντίποινα" Ομπάμα σε Πούτιν για τις κυβερνοεπιθέσεις

Ρώσοι διπλωμάτες στις ΗΠΑ πληρώνουν το… μάρμαρο για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά την περίοδο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών .

Ant1news


Την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο καθώς και την επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Μυστικών Υπηρεσιών του ρωσικού Στρατού, ανακοίνωσε επισήμως η αμερικανική κυβέρνηση λόγω των κυβερνοεπιθέσεων κατά την περίοδο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Οι Ρώσοι διπλωματικοί αξιωματούχοι, και οι οικογένειές τους, έχουν χρονικό περιθώριο 72 ωρών για να αποχωρήσουν από το αμερικανικό έδαφος.

Παράλληλα, οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν δυο ρωσικά συγκροτήματα κατοικιών στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ.

Η κυβέρνηση Ομπάμα αναμένεται επίσης να δημοσιοποιήσει περαιτέρω στοιχεία που θα συνδέουν τη Μόσχα με την υποκλοπή της αλληλογραφίας του επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών, και προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα

H υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία είχε κατηγορήσει ανοιχτά τη Μόσχα ότι βρισκόταν πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις, με στόχο τη διαρροή στοιχείων της ιδίας και αξιωματούχων του κόμματος για να επωφεληθεί ο πιο "φιλικός" προς τη Ρωσία Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει, επίσης. κατηγορήσει δημοσίως τη Ρωσία για παρεμβάσεις στην προεκλογική διαδικασία ΗΠΑ. αιτιάσεις τις οποίες αρνείται η Μοσχα. .

Κρεμλίνο: οι κυρώσεις πλήττουν τις διμερείς σχέσεις

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο νέος γύρος κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί μια εξέλιξη η οποία πλήττει τις διμερείς σχέσεις. 

Ο πρόεδρος Πούτιν, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θα δώσει εντολή να επιβληθούν «προσήκοντα» αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την απέλαση 35 διπλωματών που η Ουάσινγκτον θεωρεί κατάσκοπους και κήρυξε ανεπιθύμητους. 

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους μέτρα καθώς η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδίδει την εξουσία σε τρεις εβδομάδες.