X

Τζορτζ Τζιτζίκος: ο ομογενής βοηθός του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ποιός είναι ο Τζορτζ Τζιτζίκος που αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή βοηθού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ .

Ant1news


Στην θέση του αναπληρωτή βοηθού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διορίστηκε ο ομογενής Τζορτζ Τζιτζίκος. Θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

O Τζορτζ Τζιτζίκος ήταν ο διευθυντής επιχειρήσεων της εκστρατείας του Τραμπ και ένας από την αρχική πενταμελή ομάδα που χειριζόταν την προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο ελληνοαμερικανός επέλεγε τον φωτισμό, τη μουσική και φρόντιζε  για όλες τις λεπτομέρειες των εμφανίσεων  του Τραμπ. Ήταν μάλιστα υπεύθυνος και για την ασφάλεια των εκδηλώσεων.   

Το who is who του Τζιτζίκου

Αυτοδημιούργητος, έχει τη δική του εταιρεία, με την ονομασία Telion, που ειδικεύεται στη στρατηγική επικοινωνία, την διαχείριση κρίσεων και τις επιχειρήσεις πολιτικής. Είχε τον πρώτο λόγο επί της 8ετούς προεδρίας του George W. Bush στον Λευκό Οίκο (2001-2009), ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία ΜακΚέιν-Πέιλιν το 2008 και την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ (2012). Είχε αναλάβει  και την εκπροσώπηση στα ΜΜΕ της  πετρελαϊκής BP την εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης, μετά το ατύχημα στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.