X

Ένοπλος αιματοκύλισε το διεθνές αεροδρόμιο της Φλόριντα (Βίντεο)

Πέντε νεκροί και δεκατρείς τραυματίες ο απολογισμός. Συνελήφθη ο δράστης, που είχε στρατιωτική ταυτότητα. Πληροφορίες και για δεύτερο ένοπλο.

Ant1news

Τον θάνατο σκόρπισε ένοπλος στο διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λότερντεϊλ-Χόλιγουντ της Φλόριντα.

Άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον ταξιδιωτών στο χώρο παραλαβής αποσκευών, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκατρείς άλλους.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά δίκτυα πρόκειται για τον 26χρονο Εστεμπάν Σαντιάγκο, ο οποίος είχε στην κατοχή του αμερικανική στρατιωτική ταυτότητα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι φορούσε ένα μπλουζάκι “Star Wars” και χρησιμοποίησε ένα περίστροφο 9 χιλιοστών, το οποίο πέταξε όταν του τελείωσαν οι σφαίρες και παραδόθηκε στην Αστυνομία.

 

Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που«οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους». «Έσκυψα και άρχισα να προσεύχομαι» τόνισε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

«Δεν είπε τίποτα, ήταν σιωπηλός όλη την ώρα, δεν φώναξε τίποτα» είπε από την πλευρά του ο Μαρκ Λία, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

 

 

 

Στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale έτυχε να βρίσκεται και ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άρι Φλάισερ, ο οποίος σε μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter περιέγραψε τις δραματικές σκηνές που εκτυλίσσονταν, γράφοντας «Είμαι στο αεροδρόμιο Ft. Lauderdale. Έχουν πέσει πυροβολισμοί. Όλοι τρέχουν».

 

Στις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου φαίνονται εκατοντάδες ταξιδιώτες να έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην πίστα του αεροδρομίου...

 

 

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας “χτενίζουν” σπιθαμή προς σπιθαμή τις εγκαταστάσεις, καθώς υπήρξαν πληφοροφορίες ταξιδιωτών και για δεύτερο ένοπλο.