X

CIA: επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ο Τραμπ

«Ο αυθορμητισμός του δεν είναι κάτι που προστατεύει την εθνική ασφάλεια» προειδοποιεί ο διευθυντής της CIA

Ant1news


Επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, και καλεί τον νέο πρόεδρο να προσέχει τι λέει και τι πράττει συνολικά και ιδίως αναφορικά με την Ρωσία.

Ο Τζον Μπρέναν εκτιμά ότι ο Τραμπ δεν κατανοεί τις ρωσικές δυνατότητες, προθέσεις και ενέργειες. Ταυτοχρόνως, προειδοποιεί ότι «ο αυθορμητισμός του δεν είναι κάτι που προστατεύει την εθνική ασφάλεια, και συνεπώς όταν μιλά ή αντιδρά πρέπει να είναι σίγουρο πως κατανοεί ότι οι επιπτώσεις και ο αντίκτυπος για τις ΗΠΑ μπορεί να είναι βαθύς».

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Fox News Sunday» χαρακτήρισε «εξωφρενικό» να εξισώνει ο Ντόναλντ Τραμπ τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με την ναζιστική Γερμανία.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ήταν ευθύνη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να συμβουλεύσουν τον Τραμπ για τον μη τεκμηριωμένο ρωσικό φάκελο στοιχείων αναφορικά με τις δραστηριότητες του στη Ρωσία, και αναρωτήθηκε για το μήνυμα που στέλνει η έλλειψη εμπιστοσύνης του Τραμπ έναντι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Μπρέναν διαμήνυσε ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι πολύ «προσεκτικός» και «πειθαρχημένος» ως προς τα όσα λέει δημόσια καθώς  δεν έχει ουσιαστική και πλήρη εκτίμηση για τις δυνατότητες, τις προθέσεις, αλλά και τις ενέργειες της Ρωσίας, σε αρκετές περιοχές του κόσμο. Και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι ο Τραμπ αντιλαμβάνεται με ακρίβεια τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να προχωρεί σε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι δε γνωρίζει το συνολικό μέγεθος των συνεπειών από την άρση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας για να προσθέσει ότι ο Τραμπ θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικός αναφορικά με την «άφεση αμαρτιών» που θέλει να δώσει στη Ρωσία.

Στο Ρέκιαβικ η πρώτη συνάντηση-Τραμπ-Πουτιν;

 

Όπως γράφει η εφημερίδα Sunday Times επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε Βρετανούς αξιωματούχους ότι το πρώτο ταξίδι του νεου προέδρου των ΗΠΑ, λίγες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, πιθανόν να είναι στο Ρέκιαβικ της Ισλανδίας  προκειμένου να συναντήσει σε «ουδέτερο έδαφος» τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εκπρόσωπος του Τραμπ διέψευσε, πάντως, το δημοσίευμα λέγοντας πως είναι ψευδείς οι πληροφορίες για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.