X

“Φρούριο” η Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία Τραμπ

Περίπου 1.000.000 υποστηρικτές αλλά και πολέμιοι του Τραμπ θα συρρεύσουν αύριο στην Ουάσιγκτον. Ζωντανά η ορκωμοσία του από τον ΑΝΤ1 στις 18:00.

Ant1news

 

Η στιγμή της ορκωμοσίας του Ντόναλτ Τραμπ πλησιάζει και η Ουάσινγκτον μετατρέπεται σε φρούριο εν όψει της αυριανής τελετής που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 12:00 (18:00 ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 900.000 άνθρωποι θα συρρεύσουν στην Ουάσιγκτον για την τελετή, που περιλαμβάνει την ορκωμοσία στα σκαλιά του Καπιτωλίου και την παρέλαση προς τον Λευκό Οίκο, αλλά οι 250.000 από αυτούς θα είναι διαδηλωτές που θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές θα είναι κυρίως γυναίκες που διαμαρτύρονται για τα απαξιωτικά σχόλια του Τραμπ για το γυναικείο φύλλο, μετανάστες και μουσουλμάνοι.

Περίπου 28.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, χιλιόμετρα κάγκελα, οδοφράγματα, απορριμματοφόρα γεμάτα με άμμο θα χρησιμοποιηθούν ως μέτρα ασφαλείας αποκλείοντας μια περιοχή έκτασης 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο κέντρο της Ουάσινγκτον.

 

 

Οι οργανώσεις που διαμαρτύρονται για τον Τραμπ κι έχουν λάβει άδεια να διαδηλώσουν είναι περίπου 30, αλλά οι αρχές πιστεύουν ότι κι άλλοι θα πράξουν το ίδιο χωρίς να ανήκουν σε κάποια από αυτές τις οργανώσεις.

 

 

Ανάλογες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ, θα πραγματοποιηθούν αύριο και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες του πλανήτη.