X

Υπέγραψε ο Τραμπ το διάταγμα για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Η ανέγερση του τείχους θα γίνει εντός των επόμενων μηνών, όπως δήλωσε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ant1news


Πιστός στις σκληρές εξαγγελίες του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε τα διατάγματα που αφορούν στην έναρξη ανέγερσης τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, καθώς και τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τις αμερικανικές πόλεις που προστατεύουν παράτυπους μετανάστες.

Ο Τραμπ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, δήλωσε πως η ανέγερση του τείχους θα γίνει εντός των επόμενων μηνών. 

Σε όσες αμερικανικές πόλεις αρνηθούν να συνεργαστούν με τη νέα κυβέρνηση στο θέμα των παράτυπων μεταναστών, θα δοθεί εντολή να κοπεί η χορήγηση συγκεκριμένων κονδυλίων προς αυτές.

Πηγές στο Κογκρέσο σημείωσαν πως αποφασίστηκε η πρόσληψη επιπλέον 5.000 στελεχών στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, για τη σύλληψη όσων παράτυπων μεταναστών επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

 

Σε ο,τι αφορά τα έξοδα κατασκευής αν και ο Τραμπ στο ABC επέμεινε στην πεποίθησή του ότι τα έξοδα κατασκευής θα τα καλύψει αποκλειστικά το Μεξικό, αργότερα ο Πολ Ράιαν, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε ότι ο Λευκός Οίκος θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση του τείχους.

"Θα το πληρώσουμε εμείς αυτό και θα προκαταβάλλουμε τα χρήματα", είπε ο Ράιαν σε συνέντευξή του στο κανάλι MSNBC, όταν ερωτήθηκε ποιός θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του.

"Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πείσουμε το Μεξικό να συνεισφέρει σε αυτό", πρόσθεσε.

 Ο Τραμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι οι παράτυποι μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά, δε θα πρέπει ν' ανησυχούν για ενδεχόμενη απέλασή τους. “Έχω μία μεγάλη καρδιά. Θα τους φροντίσουμε όλους. Όταν έχεις καλούς ανθρώπους, που ζουν εδώ και κάνουν καλά τη δουλειά τους, δε θα πρέπει ν' ανησυχούν. Θα έχουμε διαμορφώσει την πολιτική μας στο ζήτημα αυτό, μέσα στις τέσσερις επόμενες εβδομάδες,” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υπογραφή  και των εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.

Όλα αυτά σε μία άμεση κίνηση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ να περιοριστεί η μετανάστευση και να ενισχυθεί -όπως υποστηρίζει ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του- η εθνική ασφάλεια.