X

Απαγόρευση εισόδου των προσφύγων στις ΗΠΑ σχεδιάζει ο Τραμπ (βίντεο)

Πώς σχεδιάζει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να «αφανίσει» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την Αμερική.

Ant1news

Έξω από τον Λευκό Οίκο διαδήλωσαν πρόσφυγες και μετανάστες την Τετάρτη, αντιδρώντας στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να δέχεται πρόσφυγες στις ΗΠΑ και να περιορίσει τη χορήγηση βίζας σε ανθρώπους από επτά χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Σε έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το οποίο πρόκειται να υπογραφεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ τις επόμενες μέρες, ορίζεται η απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ σε πρόσφυγες από τη Συρία, το Σουδάν, τη Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη και την Υεμένη, ενώ οι παράμετροι των απαγορεύσεων είναι υπό εξέταση.

Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του Τραμπ, αναμένεται να δώσει εντολή για πολύμηνη απαγόρευση εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ, με εξαίρεση εκείνους που ανήκοντας σε θρησκευτικές μειονότητες έχουν υποστεί διώξεις. Κι αυτό μέχρι ένας νέος ακόμα πιο αυστηρός νόμος θεσπιστεί.

Σκοπός της αμερικανικής Κυβέρνησης είναι η πάταξη της ισλαμιστικής βίας στις ΗΠΑ, όμως σύμφωνα με ειδικούς, τα μέτρα θα ληφθούν με σκοπό την γενική απαγόρευση των προσφύγων στη χώρα.

 

Οι διαδηλωτές στον Λευκό Οίκο φώναζαν χθες:

«Πες το δυνατά, πες το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ».

 

Οι φωνές τους όμως δεν… φτάνουν στον Λευκό Οίκο.