X

Έρευνα για τις σχέσεις Τραμπ - Ρωσίας ζητούν Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές

Άνοιξε «ο ασκός του Αιόλου» μετά την παραίτηση του, πρώην, πλέον, σύμβουλου ασφάλειας του αμερικανού προέδρου, Μάικλ Φλιν.

Ant1news


Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και προτείνουν να καταθέσει και ο πρώην σύμβουλος ασφάλειας του προέδρου, Μάικλ Φλιν. 

Ο κ. Φλιν παραιτήθηκε την Δευτέρα μετά τις αποκαλύψεις για τις επαφές που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο, πριν η ομάδα Τραμπ αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ, αλλά και των λάθος πληροφοριών που έδωσε στη συνέχεια στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. 

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της «Washington Post», ο κ. Φλιν και ο πρέσβης Σεργκέι Κίσλιακ συζήτησαν τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Ομπάμα στη Μόσχα, με αφορμή τις καταγγελίες για ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών. 

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Γερουσιαστής, Τζον Κόρνιν, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη πως οι επιτροπές της Γερουσίας που εποπτεύουν θέματα πληροφοριών και ασφάλειας πρέπει ξεκινήσουν έρευνα για τον Φλιν. 

Ανάλογη πρόταση έκανε και Ρόι Μπλαντ, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό KTRS, σημειώνοντας, παράλληλα, πως θέλει να μιλήσει με τον Μάικλ Φλιν.