X

Σάλος από τις δηλώσεις του Μάιλο Γιαννόπουλος περί παιδοφιλίας

Ο ακροδεξιός Ελληνοαμερικανός μίλησε για την παιδοφιλία και προκάλεσε παγκόσμιο «σεισμό».

Ant1news

Σάλος προκάλεσε με τις δηλώσεις του περί παιδοφιλίας ο ακροδεξιός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Μάιλο Γιαννόπουλος, καθώς υποστήριξε ότι «η παιδοφιλία δεν είναι κάτι κακό», συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος είχε σχέση με καθολικό ιερέα κατά την εφηβεία του.

Σε ηχογράφηση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Γιαννόπουλος λέει, μεταξύ άλλων ότι, «οι σχέσεις μεταξύ των νεότερων αγοριών και μεγαλύτερης ηλικίας ανδρών μπορεί να είναι εξαιρετικά θετικές εμπειρίες που θα προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά», ενώ σε άλλο σημείο ακούγεται να λέει πως η έννοια της σεξουαλικής συναίνεσης είναι αυθαίρετη και καταπιεστική.

Όταν ο συνομιλητής του αναφέρει ότι αυτό που περιγράφει φέρνει σε κακοποίηση από καθολικούς ιερείς, ο Γιαννόπουλος του απαντά ότι, «η παιδεραστία δεν είναι η σεξουαλική έλξη για κάποιον 13χρονο που είναι σεξουαλικά ώριμος. Η παιδεραστία είναι η έλξη για τα παιδιά που δεν έχουν φθάσει στην εφηβεία».

Οι αντιδράσεις ήταν οργισμένες και η πρώτη ήρθε από την Αμερικανική Ένωση Συντηρητικών, η οποία ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία του Γιαννόπουλου στο ετήσιο συνέδριο της CPAC. Παράληλλα, ο εκδοτικός οίκος «Simon & Schuster», ακύρωσε την έκδοσή του βιβλίου του.

Ο Γιαννόπουλος απάντησε με μια μακροσκελή ανάρτηση μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, υποστηρίζοντας πως είναι ομοφυλόφιλος και πως ως παιδί έπεσε θύμα κακοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα γράφει: «Θα ήθελα να επαναλάβω την απόλυτη αποστροφή μου στους ενήλικες που κακοποιούν σεξουαλικά ανηλίκους. Είμαι τρομοκρατημένος από την παιδεραστία και έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας μου ως δημοσιογράφος για να εκθέτω αυτούς που κακοποιούν παιδιά», και δήλωσε πως όσα είπε έχουν παρερμηνευθεί.